Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odprtje sp

odprtje sp

kako lahko kot mizar odprem s.p.?

ker nimamo delavnice ampak malo fušamo po delavnicah bi bilo verjetno najbolje odpreti popoldanski s.p.- montaže- ker bi drugače verjetno preverjali delovne prostore, kajne?

katere papirje potrebujem in kam naj se najprej obrnem?

hvala za informacije

saj ni razlike med rednim in popoldanskim, razen da popoldanec ne plačuje prispevkov za socialno varnost. Seveda pa na terenu lahko delate le montažo ipd, ne pa proizvodnje kot take.
Sp odpreš na ajpesu, in sicer preko evem vstopne točke, najbolje pa kar na obrtno zbornico, ali upravno enoto

Pozdravljeni!
Mene pa zanima kako je če se odločiš za odprtje sp kjer bi imel nekakšno agencijo za zaposlovanje ljudi torej bi bil nekakšen posrednik mislim na takšne agencije kot so adecco ali manpover nekaj v tem smislu. Končano imam ekonomsko šolo.Ali je možno kaj takšnega ali vsaj podobnega lahko je tudi za delo v tujini nekaj sem slišal tudi o tem da jim zrihtaš delovno vizo za delo v tujini in jim potem ti vse vodiš.
Hvala za hiter odgovor

Mamamija – popoldanski s.p. lahko odpre samo oseba, ki je nekje drugje v delovnem razmerju. V nasprotnem primeru je obvezno polno zavarovanje ter plačilo vseh prispevkov.
Preverite, kako je z registracijo za montažna dela na terenu, v takem primeru mislim, da ni potrebno imeti prostorov.

Sandi – ne želim vas razočarati, ampak – koliko poznate Zakon o delovnih razmerjih, kolektivne pogodbe, ZPIZ-zakone, postopke za urejanje delovnih dovoljenj? To je samo osnova, da bi lahko začeli razmišljati v željeni smeri..

LP!

mamamija, če si prijavljen na zavodu, preden odpreš s.p., dobiš subvencije. Moj sosed je mizar, fuša doma, prijavljeno ima montažo pohištva

*****Tudi zate sonce sije****

Za Barco:
– če oseba s popoldanskim s.p. izgubi službo v firmi: ali torej plačuje prispevke in zav. sedaj iz tega s.p.-ja (ali to mora??)?
– ali ima oseba s pop. s.p. pravice na Zavodu za zaposlovanje – den.nadomestilo??
– ali je bolje tak s.p. sedaj zapreti, izkoristiti pravice na zavodu in se kasneje samozaposliti – odpreti s.p. s subvencijo??

Hvala!
L.

– MORA plačevati polne prispevki iz dejavnosti, ja (ni več “popoldanec”)
– nima kaj na Zavodu, ker je zaposlen v svojem s.p.
– preračunati morate, kaj vam pomeni zaprtje s.p.-ja, oddati končno bilanco, kaj je z osnovnimi sredstvi, zalogami, kaj z terjatvami…

Vedeti pa morate tudi, da vam subvencija veča prihodke in s tem osnovo za prispevke. Na tole velika večina pozablja… in na to, da morajo biti subvencije namensko porabljene (imajo pravico priti pregledat), koliko časa morate biti zaposleni, da vam je ni treba vrniti.. skratka, subvencija potegne za sabo tudi kar nekaj obveznosti.

Lep pozdrav.Sem na frišno radovoedna,kaj moraš vse porihtat,kakšne papirje rabiš,preden odpreš S.P.? Kam vse lahko greš,da izveš????

Hvala za odgovore….

Barca, lepa hvala za vaše odgovore!

brskalka: obrnite se na obrtno zbornico, kjer imajo točke e-VEM..je pa kar precej na najti na internetu, npr. http://evem.gov.si/

Za takšno agencijo morate pridobiti koncesijo od ministrstva za delo na podlagi Zakona o zaposlovnaju in zavarovanju za primer brezposlnosti… Poglejte na njihovo spletno stran pod agencije za zaposlovanje, kjer so navedeni pogoji za pridobitev koncesije… res pa da boste brez ustreznega znanja s področja zaposlovanja in delovnih razmerij težko poslovali, razen če boste zaposlili osebo, ki se na te zadeve spozna. Mislim, da je eden od pogojev za koncesijo tudi da imate zaposleno takšno osebo …sicer pa je takšnih agencij v sloveniji že kar preveč, da bi se splačalo še kakšno odpreti, za tujce pa so itak vsako leto kvote določene in le-te so praviloma vedno manjše…

Pozdravljeni,

Meni niso podalšali delovne pogodbe tako, da sem šel na zavod z popoldanskim s.p-jom.Nisem ga zaprl saj sem ga mislil spremenit v navadni s.p. Na zavodu sem vprašal, kako naj odprem navadni s.p. in dobim subvencijo? Gospa mi je rekla, da vsaj 12 mesecev ne bi smel biti samozaposlen,le tako lahko dobim subvencijo in ker sem imel popoldanski s.p.,je to za njo pomenilo, da sem samozaposlen. Ali ni popoldanski s.p, dopolnitvena dejavnost?? Kako sem bil lahko samozaposlen če pa sem bil zaposlen v drugi firmi?? Ali mi zna kdo povedat če mi pripada subvencija?

kakšni so splošni pogoji za odprtje s.pja in kakšna je razlika med s.p in d.o.o

Mogoče bo tole kaj pomagalo:

Kako ustanoviti s.p.

Kako ustanoviti d.o.o.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close