zavod mi je našel delo
Zanima me sledeče,prosim za čimprejšnji odgovor. Zavod mi je našel delo in to pri privatniku ki dela asfalt,na zavodu so mi rekli,da je to poskusno delo,in da kao to moje delo plača borza,denarno nadomestilo prejemam 370evrov,ker sem bil prej zaposlen,pripada mi še 3 mesece,ni mi jasno kaj je glede plačila,ker privatnik ne plača nič in morda kdo ve kolikšno je,ali morda celo samo enostavno to nadomestilo,delam cel dan ob pol6 grem od doma končam pa okoli 19ure to se mi ne zdi normalno,nimam niti za bencin,ker je oddaljeno 18km od doma.Zanima me če kdo ve kaj o tem.
Več ne vem, kot to kar mi je sestrična povedala. Njo so tudi poslali nekam delati, kjer je imela malo večji problem, kako s prevozom, ker ji je vlak peljal na nevem koliko ur. Ona pa naj bi prej začela, oz. kasneje, kjer bi morala čakati po dve tri ure, da bi začela delati.
In je povedala da to ne gre, na razgovoru, oz. tam kjer je začela delati. Sedaj ne vem, ali je imela prej razgovor, ali je šla direktno delati, in šele takrat povedala svoje. Vem le, da ji zavod ni nič moril glede tega. So pa ji kmalu zatem našli drugo delo, in to javno delo (tisto prej je bilo v neki trgovini) v vrtcu, kjer pa ji plačujejo če se ne motim 400 evrov s prevozom.
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala.
Lp in srečno
Jaz bi razumel če bi bila te preizkušnja in bi trajala recimo 4ure dnevno,ne pa cel dan in fora je pa v tem,da ta privatnik trenutno nima samo mene ampak še tri druge ,ki so isto na zavodu in baje po mesecu dni ni z nobenim zadovoljen in pošlje nazaj na zavod,pomoje to izkorišča državo pa seveda mene,ali je kdo na tem forumu,ki natančno ve o tem,utrujen sem zdaj grem spat in zjutraj zopet cel dan še soboto,problem ni tolko v delu,ampak v motivaciji,ker to ni normalno bi blo boljše da se na razgovoru z tem šefom nebi izkazal in da me nebi izbral. Meša se mi že dva tedna le kje še je 15 november nevem kaj naj nardim.
To je izkoriščanje v stilu Anglije v 19. stoletju! Mu kar povej! Če te bo pa oziroma vas vse iz zavoda, ki ste tam ‘nategnil’…ga kar počakajte par moških v mraku, vrečo čez glavo in ga nabutat, da si bo zapomnil ta dan! In izvedelo se bo…ne bodo si več upali, ne on ne njegovi kameradi!
Sorry…vendar žal drugače s takimi v tej Sloveniji več ne gre!
Forum je zaprt za komentiranje.