pravice neizbranega kandidata
Pozdravljeni.
Pred kratkim sem šla na razgovor za delo in so mi rekli, da so zaradi slabih izkušenj prejšnega delavca zadevo vzeli malce bolj strogo v roke.. pa sem jim rekla, da prav… saj nimam ničesar za skrivat.. če bom izpolnjevala pogoje in če jim bom “všeč” tako ali drugače me bodo pač sprejeli, če ne pa ne.. torej, bila sem izbrana med (kar sem izvedela kasneje) v “ožji krog”.. kjer nas je bilo še vedno 10-12 ljudi. Ok. Poslali so nas na testiranje (tam smo sedeli 3 ure in pisali ko budale in računali…).
Izvajalca sem vprašala ali smemo kandidati prejeti končni rezultat našega testiranja kljub temu, da ne bomo izbrani. Pa je povedal, da oni kot izvajalci tega ne morejo, da pa se lahko dogovorim z naročnikom (torej firmo, v katero sem šla na razgovor), da papirje vidim… če bodo pa dobre volje mi morda lahko naredijo kopijo…
Poglejte, testiranje je nekakšen vdor v osebnost, je intimno razgaljanje… vsaj zame in potem mi bodo rekli na eni firmi, tuji ljudje (v katero navsezadnje ne bom sprejeta), da mi ne morejo pokazati mojih rezultatov, kaj šele predati kopijo le tega… kaj mislite, so mi dolžni dati rezultate ali ne?
Vem, da je teh testiranj vedno več… ampak na podlagi kakšnega vzorca dobijo ven nek rezultat?!.. kaj ne bi bilo bolj luštno, če bi na firmah izbrali res ožji izbor in se potem odločali za testiranja?
Hvala za vaše nasvete, izkušnje…
lp,
Forum je zaprt za komentiranje.