Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Pogodba in opravičilo zdravnika

Pogodba in opravičilo zdravnika

Meni se izteče podjemna pogodba konec meseca, vem, da naprej mi jo ne bodo podaljšali.Povedali so mi na delovnem mestu,da v slučaj bolezni naj jih predhodno obvestim,zaradi zamenjave,mislili so za kak dan ali dva, ker pa nočem, da bi prišlo nekaj narobe, da bi me karkoli tožili, da sem prekinila podjemno pogodbo me zanima:
Mene čaka naslednji teden operacija,zdravnik je rekel, da cca 1 mesec bom okrevala,če ne celo več, torej cel mesec oz do konca pogodbe me ne bo v službo, ali me lahko delodajalec toži, ker me ne bo v službo, saj pogodbe podjemne prekinila ne bom, le odsotna bom, mislim pa delodajalcu poslati tudi zdravniško opravičilo.
Tadeja

Kakšno podjemno pogodbo misliš?
O čem govoriš?

Podjemna pogodba pač, to pomeni, da nisi zaposlen, da ti ne teče delovna doba,ampak si plačan po urah.

Hm… jeba. Probaj se lepo zmenit. Saj z glavo skozi zid tudi ne bodo šli. Drugače pa v skladu z Zakonom o delovnih razmerjih velja, da je prepovedno opravljati delo, ki ima elemente delovnega razmerja, na podlagi drugačne pogodbe. Tako da če ti bodo preveč težili, jih lahko prijaviš inšpekciji, lahko pa tudi tožiš, da se ugotovi, da nisi delala po podjemni pogodbi, ampak po pogodbi o zaposlitvi. V tem primeru dobiš plačano tudi zavarovanje, bolniško, dopust, malico…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close