Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nigerijec v Sloveniji

Nigerijec v Sloveniji

Zanima me, katere papirje mora izpolniti državljan Nigerije, da lahko dela v Sloveniji in tukaj živi. Je kakšna razlika med tem, če je zaposlen za določen ali za nedoločen čas? In ali je razlika, če želi imeti tu začasno ali stalno prebivališče?

Če kdo ve, mi prosim napišite.

Sicer pa mi dajte kakšno kontaktno osebo, mail ali telefonsko številko.

Hvala!

v ljubljani obstaja društvo nigerijcev… najbolje da se obrneš nanj…vso srečo!

http://www.infocity.si/rumene-strani/drustvo-nigerijcev-v-sloveniji/dodaj_komentar

Na kakšni podlagi živi v Sloveniji? V kolikor je npr. družinski član slovenske državljanke in ima na podlagi tega dovoljenje za prebivanje, ima možnost na zavodu za zaposlovanje dobiti osebno delovno dovoljenje, ki nima omejitve na delodajalca.

V kolikor pa še nima dovoljenja za prebivanje v RS, mora predtem dobiti delodajalca, ki ga je pripravljen zaposliti. Ta uredi na Zavodu za zaposlovanje delovno dovoljenje (tam vam bodo povedali kaj več, kateri pogoji morajo biti izpolnjeni), potem ta tujec na konzulatu RS v Nigeriji ali nekje, kjer so pristojni za Slovenijo v njegovi državi zaprosi za izdajo dovoljenja za prvo prebivanje na podlagi zaposlitve.

Vlogi priloži delovno dovoljenje, pogodbo o zaposlitvi, zdravstveno zavarovanje v Sloveniji, ki bo veljavno še kakšna dva meseca, dokler se tujec ne zaposli, potem še potni list in potrdilo iz kazenske evidence v njegovi državi. Te dokumente lahko v bistvu vloži tudi njegov delodajalec v Sloveniji.

Te papirje veleposlaništvo pošlje v SLovenijo, kjer pristojen organ naredi dovoljenje in ga pošlje tujcu, vročijo mu ga na konzulatu.

Potem tujec pride v SLovenijo in se zaposi pri delodajalcu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close