Najdi forum

šolstvo

Pošiljam ponudbe na razpise na prosta delovna mesta v šolstvu, za katere izpolnjujem vse pogoje. Povabila na razgovor ne dobim, čeprav imam določena specifina znanja, ki v šolstvu prav pridejo in jih ima malokdo. Pošljejo mi odgovore, da nisem bila izbrana na prosto delovno mesto.

Zanima me sledeče: Ali imamo ostali pravico izvedeti, kdo je bil izbran za ustrezno delovno mesto, zato da se lahko v primeru neizpolnjevanja pogojev pritožiš?

Delovna mesta bi morala biti objavljena javno. Vendar so nekatera delovna mesta objavljena samo na Zavodu za zaposlovanje, gre za “skriti razpis”,ki ni objavljen na internetu, do tega pa lahko prideš samo, če si prijavljen na zavodu. Jaz sem trenutno zaposlena, skrbi pa me za prihodnje šolsko leto. Ti razpisi so objavljeni skriti z namenom – ker že imajo izbrane kandidate, med katerimi jih veliko NE IZPOLNJUJE POGOJEV.

Zanima me stališče pravnikov – toliko se govori o neenakosti, diskriminaciji, ali ni to po vaše diskriminacija do ostalih, ki iščemo zaposlitev? Ki bi res radi dobili zaposlitev, nimamo vez, imamo pa vse pogoje?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close