Skrajšan delovni čas zaradi starševstva
Se vnaprej opravičujem, ker imam občutek da je sledeče vprašanje že bilo zastavljeno. Sicer sem prebirala že obravnavane teme, vendar ga nisem našla, oz. vsaj ne v celoti. Zanima me sledeče:
1. Želela bi imeti skrajšan delovnik čas, vendar le za 10%, torej bi delala 90% polnega delovnega časa. Ali imam pravico sama določiti odstotek ali je to stvar dogovora med mano in delodajalcem.
2. Če bi imela skrajšan delovnik in bi zopet zanosila – kakšna bi bila moja naslednja porodniška? Bi se ta obračunala na mojo skrajšano delovno obveznost ali polno?
Hvala za odgovore!
pozdravljena,
skrajsan delovni cas si lahko dolocis sama (do otrokovega 3leta je minimalno za 4 ure ali vec). jaz sem odkar sem prisla iz porodniske zaposlena za 6 ur. seveda se pac pogovoris z delodajalcem, ampak naceloma lahko po zakonu to izkoristis.
tvoja naslednja porodniska pa bo v takem primeru zal obracunana glede na skrajsano delovno obveznost- za izracun porodniske se namrec stejejo vsi bruto dohodki, ki jih prejmes v preteklih 12 mesecih- in ce je to le 90%, bo taka tudi tvoja porodniska.
Forum je zaprt za komentiranje.