Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev vrnitev na delo po porodniški in pravice

vrnitev na delo po porodniški in pravice

Pozdravljeni! Zaposlena sem za nedoločen čas, delam pa na delovnem mestu, ki ga je potrebno pokrivati 17-18 ur. Ena izmena je dopoldan, druga pa popoldan oz.ponoči, saj traja popoldanska izmena do 1 ali 2 ure ponoči. Vsak dan se tako izmenjujeva 2 delavca. Če bi sedaj po porodniški želela koristiti skrajšan delovnik, bi moral delodajalec zaradi teh par ur, ki bi jih jaz manj oddelala nekako z drugim delavcem pokriti oz. zaposliti še enega delavca, saj na isti dan po zakonu lahko eden oddela samo 8 ur. Poleg tega še dojim in po zakonu v času dojenja naj ne bi delal ponoči (otroka dojim ob 8ih zvečer in ob 5-6ih zjutraj). Če bi želela izkoristiti vse te bonitete (skrajšan urnik npr. na 6-7 ur in ne delati ponoči, bi se pojavile zelo zelo velike težave pri sestavi urnika in me zato zanima, ali mi je delodajalec vseeno dolžan omogočiti koriščenje teh bonitet ali se lahko izgovarja na opisane težave? se s skrajšanim delovnim časom pogodba za nedoločen čas spremeni v določen čas? kaj to pomeni da lahko potem izgubim službo?
Najlepša hvala za odgovor!

Delovne razmere nimajo nič z tvojimi pravicami. Zakonodaja je nad vsem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close