Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Poteče mi pogodba za določen čas

Poteče mi pogodba za določen čas

Lep pozdrav!

Pri delodajalcu (trgovina) mi s 30.06.09 poteče pogodba za določen čas. S 01.07.09 se bom zaposlil pri novem delodajalcu.
Zanima me, kako je z regresom in dopustom. Ali mi pri trenutnem delodajalcu pripada celoten regres ali le sorazmerni del?
Kaj pa dopust? Ali ga moram koristiti oziroma ga mi naj delodajalec izplače, ali ga lahko prenesem na novo delovno mesto?
Pri trenutnem delodajalcu sem zaposlen 3 leta, mi pa čisto različno podaljšuje pogodbo: najprej sem dobil za 1 leto, nato 3 x po 6 mesecev, nato za 3 mesece, pa za 1 mesec in nazadnje za 2 meseca. Zato sem si tudi poiskal novo službo.

Hvala za informacije!

Tako je bilo z mano lansko leto.Dopust sem izkoristila, regres dobila, vendar glej ga zlomka, za preostanek leta (sla sem 1.9) sem ga morala vrnit. Tako da ce regres dobis, se ga ne trudi prehitro zapraviti. Jaz sem delala pri Tusu, zdaj ne vem kako je pri drugih trgovcih. Sem pa vesela,da nisem vec tam.

Stari delodajalec ti je dolžan izplačati le sorazmerni del regresa, torej polovico, saj boš zaposlen le pol leta, preostali del ti pa mora izplačati nov delodajalec. Dopust ti pa isto pripada samo sorazmerni del.

Najlepša hvala za informacije!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close