Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Določen čas!!!

Določen čas!!!

Sem vzgojiteljica, zaposlena za določen čas, zdaj po porodniškem na istem delovnem mestu že 4 leta. Kolegica je prav tako vzgojiteljica, zaposlena 1 leto. Zdaj pa se iz šole vrača še tretja vzgojiteljica, ki je za nedoločen čas in bo morala ena izmed naju dveh, ki sva za določen čas na mesto pomočnice vzgojiteljice. Zanima me, če ima kdo izkušnje, ali me lahko zdaj “zrinejo” na mesto pomočnice, ne glede na to, da sem tam dalj časa zaposlena in imam na tem delovnem mestu več let delovne dobe. Aja, fora je pa v tem, da so ta kolegica in ravnatelj veliki kolegi!!!
Kaj pa v primeru, če se pritožim, če mi to naredijo? Kam se moram obrniti?
Hvala vsem, ki si boste vzeli čas!!!
LP

Ne čakati, da to naredijo. Kot v primeru Dejana zgoraj tudi pri tebi velja isto: če si zakonito zaposlena za določen čas, potem ti pogodba na tem delovnem mestu pač preneha takrat, kot je to navedeno v njej.

Ko bo prenehala, bo pač prenehala. Lahko ti bo delodajalec ponudil novo pogodbo (za mesto pomočnice vzgojiteljice), lahko pa tudi ne. Tako ponudbo lahko sprejemš, lahko pa tudi ne. V nobenem primeru pa ne moreš odločitve delodajalca preprečiti ali spremeniti.

Anpak: glede na to, da si na istem DM zaposlena že 4 leta, lahko poskusiš uveljaviti zakonsko domnevo, da si zaposlena za nedoločen čas. V tem primeru bi bila seveda precej bolj zaščitena in te ne bi mogli “prerazporediti” na drugo DM. Če delodajalec ne more izkazati zakonitega razloga, zakaj te že 4 leta zaposluje za določen čas, lahko zahtevaš, da ti predložijo enako pogodbo, kot jo imaš zdaj (za enako DM z enako plačo itd.), samo za NDČ. Je pa res, da je v šolstvu in verjetno v vzgoji tudi precej drugače, zato ti svetujem, da se čim prej obrneš na nekoga, ki se s tem področjem podrobneje ukvarja (Bojan Hribar pri Sindikatu vzgoje in izobraževanja pri ZSSS ali na SVIZ).

Živjo.

V juliju se prijatelju izteče pogodba za določen čas. On pa ne bi rad podaljšal in šel na Zavod za zaposlovanje in dobival nadomestilo za 3 mesece. Me pa zanima, če on dobi nadomestilo kljub temu, da mu delodajalec ponudi novo pogodbo (za določen ali nedoločen čas).

lp vevi

na zavodu ne sme povedati, da je dobil novo pogodbo ker v tem primeru potem ne dobi nič. naj raje reče, da mu pač niso podaljšali pogodbe,ker pač nimajo potrebe po tem,če pa je delo dobil preko zavoa pa naj bo malce bolj previden

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close