Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Se ima sodelavka pravico vtikati v način oblačenja?

Se ima sodelavka pravico vtikati v način oblačenja?

No, če je tukaj gor možno dobiti kakšen pameten odgovor, me zanima to: Se ima sodelavka pravico vtikati v zasebne stvari in tožiti šefici, kako prideš oblečen?

Se ima pravico hinavsko smejati iz mene in govoriti, da se smešno oblačim?
Všeč so mi nekoliko bolj elegantna oblačila in se v tem dobro počutim.

To isto osebo na delovnem mestu vsem na očeh otipava starejši moški, ki je že dedek in njej to odgovarja. Tudi ona ni popolna, a kljub temu vedno koga obrekuje. Enkrat je obrekovala eno punco in govorila, da ji ni jasno, kako so lahko moški nori na njo, kajti sploh ni luštna.
Jaz se nisem nikoli vmešavala v te stvari, ko pa se je začela ona vmešavati v moje stvari, me je zelo prizadelo, saj si ne bi nikoli mislila, da je sposobna kaj takega.
Kam se lahko človek obrne v takih primerih?

Mah,očitno imaš ti probleme s samozavestjo,če sprašuješ take stvari.
V službi si zato ,da 8 ur delaš.ne pa da se ukvarjaš s takimi stvarmi,kaj kdo meni o tvojem stilu oblačenja.Da pa si obrekljuva baba pa kaže nadaljevanje tvojega posta.

Demokracija je tudi to da lahko vsakega šinfaš ali obrekuješ. V šinfanju so itak glavne ženske pa kaj potem.

Ne nima. Nihče se nima pravice na delovnem mestu vtikovati v tvoje privat življenje, niti to, kako prideš oblečen. Načeloma naj bi za službe veljal določen kodeks – odvisno kje si, nekje pa so ti kodeksi še dodatno izpiljeni.

Ti poskrbi, da boš naredila delo, ki ti je naloženo tako kot je treba, torej strokovno in dosledno, da te nihče ne bo mogel hakljati. Ko ti bo pa dojadilo, pa stopi lepo do šefinje in se z njo pogovori. Ne potrebuješ razlagati tvoje občutke glede oblek, ki jih nosiš, vendar ji daj vedeti, da si v službi zato, da opraviš svoje delo, ne glede na to, ali si v kavbojkah ali pa kostimu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close