Pravilnost pogodbe o zaposlitvi
Pozdravljeni!
Prosim vas za pravno pomoč glede pogodbe o zaposlitvi. Zaposlena sem v javni upravi že 5 let. V začetku letošnjega leta sem dobila premestitev na čisto drugo delovno mesto. Pod prisilo sem podpisala pogodbo, kjer je bilo navedeno tudi poskusno delo. Zanima me, ali lahko delavcu po tolikih letih dajo poskusno delo, ali je to način, kako se ga lahko znebijo, ker sem prej delala čisto v drugem oddelku.
Hvala za odgovor
67. čl., 2. in 3. odst. ZJU govori o tem, da lahko pri STD. Ne vem pa, ali to velja tudi uradniško del. mesto.
Pod prisilo ne smeš podpisati pogodbe, saj ima vsakdo možnost, da predno podpiše pogodbo ali aneks, lahko v miru prečita zadevo. Sicer, četudi se podpiše pogodbo, je rok za pritožbo osem dni.
Ja, to je že res, samo za nas ne velja ZJU v celoti, ampak samo 1. del (do člena 22.).
Ja, res je, da pogodbe pod prisilo ne smeš podpisati, vendar je težko, ko te šikanirajo in ti grozijo, da boš brez službe. Je pa že od podpisa pogodbe minilo že 1 mesec, tako, da nimam verjetno nič za narediti, samo čakati, da se me znebijo.
Prečrtaš in podpišeš? Hehehe, ti pa si ena smeška Voila. Ko boš podpisano pogodbo oddala delodajalcu, ali jih boš šla čez tri mesece prositi, naj ti dajo akt, da ga boš prečrtala hahahaha.
Predno podpišeš, imaš še vedno možnost usklajevanja z delodajalcem. V kolikor tudi po premisleku ne podpišeš,se sestavi zapisnik, ki ti ga vročijo, če pa še tako ne gre, obstaja pa možnost vročanja po ZUP osebno, kjer se bo štelo za opravljeno vročitev po preteku roka, četudi ne greš pošiljke dvigniti.
Ne vem točno kje piše glede 8 dnevnega roka glede pritožbe. Vendar, če ne verjameš meni, povprašaj in boš dobila pritrdilen odgovor. Pritožiš se lahko delodajalcu, ki ti je dal pogodbo, pritožba kot prvo stopenjski organ pa gre ponavadi na Komisijo za pritožbe.
Prečrtaš in podpišeš? Hehehe, ti pa si ena smeška Voila. Ko boš podpisano pogodbo oddala delodajalcu, ali jih boš šla čez tri mesece prositi, naj ti dajo akt, da ga boš prečrtala? hahahaha.
Predno podpišeš, imaš še vedno možnost usklajevanja z delodajalcem. V kolikor tudi po premisleku ne podpišeš,se sestavi zapisnik, ki ti ga vročijo, če pa še tako ne gre, obstaja pa možnost vročanja po ZUP osebno, kjer se bo štelo za opravljeno vročitev po preteku roka, četudi ne greš pošiljke dvigniti.
Ne vem točno kje piše glede 8 dnevnega roka glede pritožbe. Vendar, če ne verjameš meni, povprašaj in boš dobila pritrdilen odgovor. Pritožiš se lahko delodajalcu, ki ti je dal pogodbo, pritožba kot prvo stopenjski organ pa gre ponavadi na Komisijo za pritožbe.
Barbika, kako misliš, da za vas velja samo do 22. člena? Kakšno delo pa potem opravljaš kot javni uslužbenec? To, da bi veljalo samo do 22. člena ne bo držalo, kajti potem odpade za vas tudi npr. od 92. člena naprej, ko lepo piše, kakšne so npr. pravice in obveznosti.
Ti se le potrudi, ker morda ni tako črno kot vidiš sedajle.
Forum je zaprt za komentiranje.