Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Prijava inšpekciji

Prijava inšpekciji

Če gre za nepravilnosti na delovnem mestu, ali lahko delodajalca prijaviš inšpekciji za nazaj, če ne želiš (oz. si nehal) delati na črno, ni pa ti še izplačana plača? Npr. za en mesec nazaj? Ali mu sploh kaj morejo?

lahko ga prijaviš, vendar kaznujejo tudi tebe (manj kot njega), zaradi dela na črno.

*****Tudi zate sonce sije****

Pa če nisi postovoljno delal na črno, vendar si bil ‘prevaran’?

Kazni za delo na črno so od 400-1200€. Premislite, kaj se vam bolj splača.

Odvisno koliko časa je od tega, ko ste zvedeli da dejansko delate na črno – morali bi takoj javiti inšpekciji…sicer si po zakonu soudeleženec dela na črno…
tudi če boste prijavili, denarja, ki ste ga zaslužili z delom na črno, vam inšpekcija zagotovo ne bo povrnila, torej lahko ta denar pozabite…

ja, delodajalca pa lahko prijavite, da ne bo še drugih tako prevaral. Prijava je lahko tudi anonimna – po pošti, telefonui ali e-pošti… so dolžni na vsako prijavo reagirat, če le imajo dovolj podatkov iz prijave.

Jaz imam pa drugačno situacijo, nehala delat, pa mi dolgujejo še plačili za zadnja dva meseca..firma ni likvidna, lastnica je s.p. in nima ničesar v lasti..sem prijavila na inšpekcijo, pa mi vsi svetujejo tožbo. Koliko imam dejansko možnosti, če itak nimajo ničesar?

lp

Mislim da SP odgovarja tudi z lastnim premoženjem. Torej če dobi lastnica na TRR kakšen prihodek ga lahko rubiš. Vprašanja pa je ali se to splača za dve plači.

Delodejalec je dolžan,poudarjam dolžan pripraviti pogodbo o delu.Ne delavec,kot trdite nekateri.Razen,če si odklonil pogodbo.
Navajaš,da si čakal na pogodbo ,vendar jo nisi dočakal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close