Problem v službi, kaj nardit?
Pozdravljeni
Torej problem je naslednji:
Zaradi zmanjšanja naročil delamo v našem podjetju, proizvodnja na 60% kapacitet. Odločitev vodstva je bila, da pri nas v razvoju novih izdelkov tako spustimo cene, da bomo pridobili razvoj in posledično tudi proizvodnjo tega izdelka čez recimo pol do enega leta.
Sedaj imamo 10% nižje plače ker delamoo 36 urni delavnik, poleg tega pa nam ki imamo višje plače (vglavnem vsi v razvoju) dajo še 20% minus na plačo kao zaradi nedoseganja rezultatov, ker ni prihodkov iz proizvodnje.
Sedaj so prišla nova naročila za razvoj da imamo sedaj 150% dela, za proizvodnjo pa še vedno le 60%. Tako delavci delajo 3 tedne in so 1 teden doma, za kar dobijo skupaj cca 75% cele plače, mi v razvoju pa delamo cele dneve, tudi neplačane nadure, prepoved dopusta, ustna prepoved bolnišk, itd in dobimo 70% plače?!
Dogovor z vodstvom je bil, da delamo vse normalno ampak brez minusa, sedaj že drugi mesec je minus brez razloga po mojem, ker res delamo cele dneve. Kaj predlagate, +/-20% je v pogodbi torej tožba odpade, dogovor je zvodenel,…Naj grem na dopust, bolniško, odklonim nadure? Je še kakšna možnost, kaj menite?
lp, D
No evo, zadnja plača celo samo 65% , (torej minus 35 %)
Sej načelno se strinjam s tabo trax, samo nastane problem ko mi je samo v zadnjih 5 mesecih nastal minus 1000 na računu in ni videt niti da bo ostal tam. Vprašanje je sedaj ali nehamo jest ali pa nehamo plačevat najemnino-dobesedno mislilm to.
moje prvo vprašanje je bilo bolj v smislu kaj mi še preostane v tej službi pred menjavo službe, kar je postalo očitno da bo potrebna menjava.
lp, D
Forum je zaprt za komentiranje.