Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Skrajšanje pogodbe za določen čas

Skrajšanje pogodbe za določen čas

Lep pozdrav

Imam naslednjo situacijo:

V mesecu februarju (19.2.2009) sem podpisal pogodbo za določen čas 3 mesecev. Sedaj po dobrem mesecu pa so se v podjetju odločili, da me več ne potrebujejo, ker kao nisem dosegel njihovih pričakovanj. Zato so mi predlagali sporazumno prekinitev delovnega razmerja. Jaz sem seveda to odklonil zaradi nestrinjanja s to odločitvijo in predvsem zaradi predpisov glede denarnega nadomestila za brezposelnost, ki sem ga imel v mirovanju.
Zato so mi rekli, da moram prinesti svoj izvod pogodbe, ki so ga zadržali, meni pa vrnili spremenjen izvod, na katerem piše določen čas 1 mesec (spremenili so samo prvo stran pogodbe). To je nezakonito…
Še večja težava je pa v tem, da se je ta t.i. nova pogodba uradno iztekla 18.3.2009, jaz pa sem seveda še delal do 26.3., ko sem tudi dobil to novo pogodbo in delovno knjigo.
Ker pa je bil 26.3. četrtek, ko Zavod za zaposlovanje nima uradnih ur, sem se lahko šel prijavit šele naslednji dan, 27.3. To pa je bil že 9. dan po izteku pogodbe in sem danes dobil obvestilo, da sem zamudil 8-dnevni rok za prijavo na Zavod in da se zato zahteva za nadomestilo zavrže.

Zato imam vprašanje, koliko je to početje podjetja v skladu z zakonom in kaj naj storim v zvezi z negativno odločbo Zavoda za zaposlovanje. Ali bodo to situacijo upoštevali za izpalčilo nadomestila, ko bom prinesel dokazila o tem ravnanju podjetja?
Kakšni so postopki in kaj potrebujem za anonimno prijavo podjetja na inšpektorat?

Hvala za odgovore

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close