Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Pogodba do novembra in porodniška

Pogodba do novembra in porodniška

Pozdravljeni!

Upam da sem se obrnila na pravi forum. Z 21.7. grem na porodniško a pogodba mi poteče novembraV 09. V tem podjetju sem zaposlena od decembra 2008. V primeru da mi je nepodaljšajo kaj lahko pročakujem z finančnega vidika dolker sem na prorodniški? Ali prijemek spremeni? Ali naj v tisem času se npr. zaposlim kje drugje, odprem SP ali….?

Hvala za odgovor in LP

če ti pogodba velja do nov.2009 potem si v podjetju zaposlena do takrat, a na porodniškem dopustu. z tistim datumom te bodo tudi odjavili M1-2 na ZZZS-ju. do takrat pa ti normalno teče delovna doba. V kolikor ti imaš ok delodajalca ga prosi za podaljšanje pogodbedo takrat ko se ti izteče porodniški dopust in se ti bo ta čas( teh nekaj mesecev) štelo kot del. doba, delodajelec pa nima nič stroškov, saj dobivaš porodniško. v nekaterih podjetjih se da dogovoriti s tem , da mu jasno povej, da od njega ne boš zahtevala da te vzame nazaj, ko boš zaključila porodniško. ker to ne bi bilo fer do njega,če ti bo naredil to uslugo, ti bi pa potem njemu težila z zaščitenimi pravicami. žal ne gre vse.
da zaključim, v kolikor ti ne želi podaljšati pogodbe se poskusi dogovoriti za podajšanje za ta čas ko se ti isteče porodniška ( lahko tudi kakšen mesec manj, da se res ne bo bal da ga boš nategnila) srečno, saJ BO!

MAČKA hvala. Se bom probala zmenit.
LP

kaj ste zakomplicirale zaposlena si do novembra,julija pa greš na porodniško….torej si na porodniski in dopustu za nego in varstvo otrok do julija 2010 po le koncu tega ti preneha teči pogodba prej pa ne… zaposlena moraš biti dan pred nastopom porodniške…. glede plačila pa se nič ne spremeni …. več si pa preberi na :
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/porodniskiDopust.asp

pa naj te ne nategne vsaka nevedna Mačka

Pozdravljeni

Sem v podobni situaciji kot ti,…
Delam v manjšem podjetju, kjer nas izkoriščajo,zmerjano,…z 1.4 bom prevzela delo sodelavke ki so jo premestili,..
31.3 mi poteče pogodba za določen čas in včeraj so mi rekli da bi bodo podaljševali po mesecih…tako da pričakujem da bom sedaj dobila za kakšne 4 mesece in če me bodo potem še rabili mi bodo spet podaljšali,..
največji problem pa je v tem, da se maja poročim in načrtujem tudi otroka,..(To slutijo tudi oni)
zanima me (primer) če zanosim in se mi pogodba izteče sredi nosečnosti(in mi je ne podaljšajo) ali mi pripada kaj?grem lahko na zavod?kaj pa po porodu?porodniška mi verjetno ne pripada če mi ne podaljšajo pogodbe?

hvala za vsako pomoč

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close