concours
Pozdravljeni!
Ali je že kdo opravil concours za delo v institucijah evropske skupnosti?
Bila sem na razgovoru in zdravniškem pregledu v Luxembourgu za delovno mesto tajnik. Razgovor in pregled sem odlično opravila, sedaj pa me čaka še concours. Zanima me iz katerega gradiva naj se učim in kako ta test sploh zgleda. Sicer so primeri testov objavljeni na eures-u, vendar zelo malo. Skratka ali kdo ve, kaj naj se učim, saj si zelllooo želim v Luxembourg!
Hvala za odgovore in lep pozdrav!
Lej ne stekam, kako je mogoce da si imela prej razgovore ipd. Ker ce gre za concour, je naprej concour potem pa se ostalo. Obstajajo pa se temporary agents, pa contractual agents. Tako da mi sploh ni jasno o cem govoris. Concour je kar tezek za narest: numericno in verbalno razumevanje plus poznavanje EU, s tem da so vprasanja varianta kje se nahaja ISPRA, kako se odloča v Svetu EU in podobno.
Pozdravljena Mojcka!
Z vodjo oddelka sva se srečali pred leti na kariernem sejmu v Ljubljani, kjer sem opravila prvi razgovor. Dogovorili sva se, da ko se kakšno mesto sprosti me povabi na drugi razgovor v Luxembourg. To se je tudi zgodilo, februarja letos. Imela sem zdravniški pregled poleg razgovora. Sedaj pa moram opraviti še concours, da lahko pričnem z delom. (po dolgih letih se mi je nasmehnila sreča).
Težavnost concourja me ne skrbi, saj sta bili tudi fakulteti težavni pa sem ju naredila.
Vidim, da o teh zadevah kar nekaj veš, zato mi prosim svetuj iz kje se naj učim (literatura).
Najlepša hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.