Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev po porodniški v službo

po porodniški v službo

hallo

ker se bom v kratkem vrnila nazaj v službo (po porodniški), opravljam delo izmenovodje v trgovini me zanima ali me ko se vrnem lahko dajo delat za prodajalko in osebo ki je mene nadomeščala obdržijo ter ona opravlja delo izmenovodje. Imam službo za nedoločen čas.Ali me lahko prestavijo na nižje delovno mesto brez mojega privolenja, ali mi pripada potem ista plača kot jo imam sedaj ali ne
hvala za čim več odgovorov

Odvisno v kateri trgovini delaš:))

delamv trgovini z živili spar

..tudi jaz se bom vrnila novembra v službo in se bojim , da me delo poslovodje ne bo več čakalo, saj priučujejo novega. Če me bodo dali na nižje delovno mesto, bom imela plačo manjšo za 800€, tako da mi ne bo znesla niti za kredit…

Brez tvojega privoljenja te ne morejo dati na nižje plačano del.mesto,ti pa lahko dajo aneks k pogodbi,kjer te bodo prerazporedili na podlagi sistemizacije del.mest.
Če tega aneksa ne boš podpisala,boš ostala brez zaposlitve,ker ti stara pogodba brez aneksa ne velja,brez veljavne pogodbe pa ne moreš delat.

Tako nekako so se pri nas znebili ene trgovke.

To pomeni, da moram ta aneks podpisat, ker drugače sem brez službe.Kaj se pa zgodi z plačo, ali se mi zmanjša ali mi ostane ista?

sem bila malo prehitra, kje pa delaš MILU1 če ni skrivnost, v kakšni trgovini, ali si dolgo opravljala delo poslovodje

Če je delovno mesto ostalo, te dolodajalec ne more kar tako razvrščati na manj ustrezno delovno mesto. Pojdi k odvetniku na posvet.

Malce pozno sem pokukala sem, pa kljub temu:
llk – vse povedano…itak jaz potegnem krajšo (slabšo) možnost
mankakatka – zaposlena sem v eni izmed filial avstrijskega trgovca (več ne bi…)
braaaa – saj tudi bom šla po strokovni nasvet

lepo se mejte

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close