Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev izredni študent in redna zaposlitev

izredni študent in redna zaposlitev

Pozdravljeni, sem izredna študentka stara nekaj čez 30 let in letos bom absolventka. Dobila pa sem možnost redne zaposlitve za določen čas (4 mesece). Služba je taka, ki mi bo dobra odkočna deska za nadaljno kariero in jo bom sprejela.
Zanima me pa sledeče. Ali lahko normalno vpišem absolventa in se hkrati prijavim na Zavodu za zaposlovanje z namenom da se zaposlim z začetkom oktobra.(Na Zavodu bi bila prijavljena le kakšen teden, toliko da se redno zaposlim.)
Absolventski staž bi koristila le s tem namenom, da lahko uporabljam knjižnico fakultete, da mi ni treba plačevati nekaterih obveznosti, ki jih osebe brez statusa morajo (manjkajoče izpite, itd…), delala preko ŠS itak ne bi, obvezno zavarovanje pa si moram z novim zakonom za starejše od 26. let urediti iz drugega naslova, kot iz naslova študenta.
Vem, da se študentje (izredni in redni) ne morejo prijaviti na Zavodu za zaposlovanje. Zanima me kaj lahko storim?
Status bi pa tudi za delo mogoče koristila (čeprav ne verjamem), ko se mi pogodba o zaposlitvi izteče.
Študij sem drago plačala, do absolventskega staža sem upravičena, a si želim tudi sprejeti redno zaposlitev.
Delovno mesto je razpisano na Zavodu, vendar delodajalec želi mene in me ne more zaposliti preko ŠS.
Absolventa pa ne morem vpisati sredi leta, ko se mi pogodba izteče. Predvsem pa ne bi rada plačevala stvari na faksu do katerih sem upravičena s statusom absolventa.
Kaj mi svetujete?
Hvala in lep pozdrav.

Lahko normalno vpišeš absolventa, na zavodu se ti pa ni treba prijavit.

13

Lahko normalno vpišeš absolventa, na zavodu se ti pa ni treba prijavit.

13

Pozdravljeni!

Mene pa zanima ali se lahko 4 mesece pred iztekom absolventskega statusa redno zaposlim? Študiram namreč redno, otroških dokladov nimam, niti štipendije…Prejemam pa preživnino po očetu, katero predvidevam, s tem izgubim?
Manjkata mi še dva izpita in diploma, kar mislim urediti še letos. Kakšen je potem postopek, če je to možno? Uredim si zavarovanje, prijavim se na Zavodu za zaposlovanje, obvestim fakulteto…?

Pozdravljena, sanjuška!

Zaposliš se lahko kadarkoli. S tem izgubiš pravice, ki ti pripadajo kot študentki in si v zakonsko določenem roku dolžna obvestiti vse institucije, ki si jim dostavila potrdilo o vpisu: ZZZS, CDS, fakulteta, študentski servis, ZPIZ ipd. Na Zavodu za zaposlovanje se ti ni treba prijaviti. S prekinitvijo statusa postaneš samoplačnica in moraš plačati tako izpite kot diplomo.

Lp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close