Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev kako preverjajo dohodke v primeru prejemanja denarnega nadomestila za brezposelnost?

kako preverjajo dohodke v primeru prejemanja denarnega nadomestila za brezposelnost?

Lepo pozdravljeni.

Prosim za pomoč – zadeva je sledeča. V začetku februarja mi je prenehalo delovno razmerje, nato sem po prijavi na zavod za zaposlovanje dobila odločbo o denarnem nadomestilu za brezposelnost. Nato pa sem sedaj v začetku marca dobila še del plače za tistih par dni, ko sem bila v februarju še zaposlena. Prvega izplačanega nadomestila še nisem dobila, torej ga bom zdej v marcu za februar.

Ker tega ne nameravam sporočiti (ker gre za izplačilo za par dni dela), me zanima, če zavod lahko to sam preveri oz. če je kdo imel izkušnjo, da so preverili njegov transakcijskih račun takrat, ko je prejemal denarno nadomestilo in je moral kaj vračati. To bo sedaj edino nakazilo za tistih zadnjih nekaj dni dela v februarju, preden mi je potekla zaposlitev, zato se mi zdi brezveze, da mi bi zaradi tega zmanjšali denarno nadomestilo, ki mi pripada. Seveda če zakon ne bi bil tako butasto napisan, bi imela višjega, če bi se dejansko štelo 70% plače, ne pa ta maximum, ki je določen.

hvala za odgovore.

Lep pozdrav.

Saj ne rabijo nič preverjati. Nadomestilo za prezposlenost boš dobila v mesecu marcu ( mislim, da bo to 13.3.2009 ) od dne, ko ti je prenehalo delovno razmerje. Npr. v kolikor ti je prenehalo 5.februarja boš prejela nadomestilo od 6.2. do 28.2.2009. Za obdobje 1.2. do 5.2.2009 pa boš dobila od delodajalca v času njegovega izplačilnega dne. Višina nadomestila pa se izračuna iz povprečja bruto plač za zadnjih 12 mesecev. To pomeni, da plače za februar ne bo zraven. Povprečje bodo vzeli za obdobje 1.2.2008 do 31.1.2009. In še nekaj …da ne bo presenečenj. V vsakem primeru je najvišje denarno nadomestilo za čas brezposelnosti 597 evrov. Mogoče ti visoko povprečje ne bo zato nič koristilo.

Trax hvala za pojasnilo glede tega.

Sem že dobila odločbo. vem, da je najvišje nadomestilo 570 eur nekaj takega, glupo res, če mene vprašaš, ker dejansko potem to ni fer, ni za vse enako 70% povprečja 12 plač ne.

Hvala in lp

Se strinjanm, da je glupo. Tudi jaz sem se znašla v podobni situaciji, pristala na zavodu in niti slučajno prejeto nadomestilo ni enako 70 % moje povpr.plače zadnjih 12 mesecev.

Ne skrbi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close