Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev stroški izobraževanja

stroški izobraževanja

Pozdravljeni,res bi potrebovala nasvet. Zaposlena sem za nedoločen čas (kolektivna pogodba). Preden sem nastopila na to delovno mesto, sem morala opraviti tri izpite, ki so bili kriti s strani delodajalca. V pogodbi mi piše da z prekinitvijo del. mesta z moje strani, moram vrniti vse stroške, vendar pa višina stroškov v pogodbi ni navedena, prav tako nikjer ne piše, koliko časa moram delati, da mi stroškov izobraževanja ni treba vračati.Ko pa sem to vprašala, koliko to zanša, mi noben ni znal točno povedati.
Ker so razmere, vsaj zame, nevzdržne (šefica se zaradi vsake napake zdere nate, zato posledično delamo še več napak) res ne vem kaj nam storim. Zaposlena sem približno dve leti.
Hvala in lp

Vse je odvisno od stroškov, ki jih je delodajalec imel s tvojim izobraževanjem. Višino lahko oceniš tudi sama oz. pokličeš ustanovo, ki ta izobraževanja izvaja. Običajno je bilo tako, da za leto študija na faksu ( šolnina 2.000 evrov ), si moral biti še eno leto potem biti zaposlen. V kolikor so razmere res tako nevzdržne lahko sama poravnaš v celoti oz. v dogovoru z delodajalcem ter ostaneš brez obveznosti do njih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close