Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Tržna raziskava – delo na črno?

Tržna raziskava – delo na črno?

Spoštovani!

Razmišljam, da bi začela tržiti neko storitev a še ne vem, ali bi odprla s.p., ali dopolnilno dejavnost, v glavnem… želela bi narediti krajšo tržno raziskavo, da vidim koliko ljudi to dejansko zanima. Dala bi oglas v javnost in me zanima, kako je tukaj z inšpekcijo, ker je najbrž to delo na črno… Brez neke raziskave pa se resnega dela ne upam lotiti, upam da razumete.

Kakšne so kazni, če to odkrijejo?
Upam, da mi boste znali svetovati.

Lep pozdrav

Če nihče ne more dokazati, da si te storitve res izvajala, potem ni dela na črno. Sicer pa delovna inšekcija še pravih goljufov ne povoha. Tukaj gre bolj za zavajanje. Ali pa narediš aneketo v pogojnem smislu, ali bi se nekdo oldočil za neko storitev, če bi bila na voljo.

Hvala za odg., nisem natančno napisala… Oglas bi dala v javnost in če bi bilo povpraševanje, bi naredila za minimalno plačilo, tolk da vidim, koliko ljudi se javi, če se sploh. Kaj meniš? Sem prebrala nekaj zakonov in me je strah, da bi plačala kazen, lahko me tudi kakšna stranka prijavi…

Saj če dobiš naročila, lahko odpreš s.p. za en mesec in izdaš račune.

to je sicer res, vendar če oglašuješ storitev, ne da bi imela prijavljeno dejavnost, je to nelegalno reklamiranje, ki se tudi kaznuje po Zakonu o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno…

Kaj pa če bi za čas, dokler ti posel ne “zalaufa” odprla dopolnilno dejavnost in šele nato, če bi stvar “zalaufala”, odprla s.p.?

Ker oglaševanje storitev kar tako, neprijavljeno, je kaznivo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close