besna in razočarana
V službi sem napredovala-končno po ne vem kolikih letih. Zelo sem čakal plačo in jo končno dočakala. Ampak ko sem odprla plačilno listo sem se samo usedla, dobila sem namreč 20 eur več. Napredovala sem za 7 plačilnoh razredov. Nič mi ni jasno. Imam pa približno za 80 eur nižji neto kot nekateri z istim količnikom. Pa nimajo več delovne dobe kot jaz. Ali mi lahko kdo razloži kaj bi lahko bil razlog za to? Saj nisem pričakovala ne vem kaj ampak ene 100 eur pa sem pričakovala več.
čist tko lepi hvala za pojasnilo, ampak še nisem nič podpisala ker imamo zelo učinkovito kadrovsko.
Sem se usedla v računovodstvu, pravijo da je vse lepo in prav da pa mi še ne ve povedat razlogov zakaj je tako
Lepo prosim da tisti ki mislite napadati s komentarji, da se vzdržite
hvala
ostalim pa hvala za odgovor
Če si zaposlena v državni upravi, potem je čisto možno. Namreč, če imaš recimo za tvoje delovno mesto n-ti plačilni razred, pa nanj dodane še 3 razrede za horizontalno napredovanje (se pravi imaš plačo v razredu n+3), potem pa napreduješ na delovno mesto, ki spada v n+2 -ti plačilni razred, se ti avtomatično brišeta dve horizontalni napredovanji, in imaš plačo za n+2 +1, se pravi isto kot prej za n+3. plačilni razred.
In kaj si profitirala? Samo to, da imaš v prihodnje še možnost horizontalnega napredovanja, in to za več razredov, kot si jih imela do sedaj.
To je ena od možnih razlag. Sicer pa si preberi, kaj piše na plačnem listku in ga primerjaj s tistim iz prejšnjega meseca, pa ti bo takoj jasno.
Jaz te pa razumem. Kakšno razočaranje je moralo to biti, ampak če je pa res vse ok, potem sem pa brez besed. Pa saj to je dobesedno zajebavanje človeka. Verjamem da si bila vesela povišanja zaradi tega, ker so ti priznali da dobro in v redu delaš, no pa plača je pa tudi pomembna ne. Se mi je enkrat zgodilo podobno in povem ti, da sem se počutila prav bedno.Se pravi čast da še več delam mi dajo, denar pa ostali vzamejo. Pri vsem tem je človek osebno prizadet, ker se počuti izigranega. V današnjih časih pa cekini tudi veljajo, ne samo čast, a ne. Poskušaj še enkrat preveriti in ne popuščaj, bomo že. Ker skoraj verjamem, da nekaj ne štima. Drži se, lp
Meni se je tudi zgodilo enako. Nova, ambiciozna in samozavestna sefica je raztalala nove pogodbe, ki bodo enkrat za vselej “po zakonu”. in kaj sem ugotovila? Da je zenska meni recimo povisala samo izhodiščni količnik, vse ostale, ki pa se nanj navezujejo, pa ni. Šla sem do nje in ji razložila, kako se zračunajo količniki in napiše odločba. 😉 No, zdaj spet samozavestno drugim tala okoli odločbe in razlaga, kako je vse natančno preverila in da ona vse zna. 😉
Preveri, kako so izračunani količniki, najprej pa moraš seveda pogledat pogodbo in odločbo o plači. Če pa so ti v računovodstvu dali plačo že po novi odločbi, brez da bi jo ti sploh dobila, pa so kršili vse skupaj. Mogoče sploh nisi še dobila povišice in je le kak poračun.
Pri nas v službi so bile povišice in vsi so dobili povišico razen mene in moje sodelavke, celo tisti, ki so prišli na novo so dobili…
Čeprav opravljam še dodatna dela, ki niso moja naloga in nadomeščam tudi tajnico, ko je neprestano na bolniški ali na negi zaradi otroka, nisem dobila niti centa povišano plačo, zelo sem razočarana…
Forum je zaprt za komentiranje.