Potek pogodbe in dopust
Pozdrav;
z 20.7n grem na porodniško do 30.11.09 imam pa pogodbo. Trenutno sem na bolniški….upam da bom do 17.2. o.k. in bom lahko šla delat….čeprav šefi navijajo naj kar ostanem na bolniški ker potem nisem njihov strošek. Poslovodkinja mi je seveda na mojo pobudo in zanimanje kaj je glede mojega starega dopusta (9dni) in novega (23dni) z obotavljanjem le izustila, da mi bo pač propadu!! Ali lahko kaj naredim ali kako naj izpeljem da mi res ne propade vse. Saj že zaradi finčnega vidika je na mojem računu razlika….pa tudi mori me to da te negdo tako hoče zeznit.Ne ve se kako bo ko mi pogodba poteče takrat z poslovanjem tako da tudi z vso njeno dobro voljo da bo delala na tem da mi podaljšajo je vse v zraku.
Hvala
Prav jezna sem!
Danes mi je poslovodkinja rekla….da če jaz prekinem bolniško in potem pred porodniško koristim dopust so oni spet na slabšem tako da dvomi da mi bodo to odobrili !!?? In da ni nujno da delodajalec to odobri. Rekla sem ji da vem za punce, ki so to tako izpelale (to še celo v naši firmi – to nisem rekla vem pa da je tako ker so mi povedale). Rekla sem ji da zdaj ko berem sklep o odmeri dopusta in če imam pravico do tega zakaj je vprašljivo če mi bodo odobrili oz. je bolj na temu da mi ne bodo.
No verjetno nisem prva ki ima take probleme sam morala sem se izkašljat saj na kratko.
hvala še enkat in LP
če greš na porodniški z 20.7., je najbolj, da čimprej porabiš oba dopusta, vsekakor pa novega probaj pokoristit do konca aprila – namesto morebitnih bolniških. zakaj? zato, ker boš potem dobila večje nadomestilo za porodniško kot če boš ta čas na bolniški. zadnja plača, ki se ti bo štela v izračun, bo aprilska. porabi dopust do konca aprila, pol pa, če ne boš mogla delat, pa pojdi na bolniško
http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/izracunOSNOVA.asp?step=2
nasploh se pa ne ubadaj s poslovodkinjo – če ti ginekolog in zdravnik ne podaljšata bolniške, pač prideš delat a ne?
za bolniško nad 30 dni (ko ne boš več strošek firme), pa itak moraš met odobritev komisije – če se ne motim.
Forum je zaprt za komentiranje.