če predčasno prekinem pogodbo
Zadeva je sledeča – po končani porodniški sem bila brezposelan in sem iskala službo. Zdaj sem eno dobila ( pogodbo imam, vendar jo moram še podpisati), z delom pa začnem 1.2.09. Med tem časom sem bila še na parih razgovorih in ponuja se mi boljša služba (tudi 1x več plačana). Sicer so zelo navdušeni, ampak imamo še drugi krog razgovorov. Nekako imam občutek, da bom dobila to službo, ampak zagotovila pa vseeno še nimam. Torej, če zdaj ne podpišem pogodbe s prvin delodajalcem in čakam na drugo, pa je potem ne dobim, bom ostala brez vsega.
Zato me zanima, če lahko recimo po 14. dneh grem in sem pač teh 14 dni zastonj delala???
LP
Pozdravljena,
jaz sem večkrat čakala na boljšo ponudbo, ker sem bila prepričana, da bom službo dobila, zaradi tega sem zavrnila tudi nekaj delovnih mest in na koncu ostala brez vsega. Če ti v tej službi dovolijo naj ti dajo 1 mesečni odpovedni rok, lahko pa da imaš poskusno dobo, potem pa lahko po enem tednu greš. Lahko pa rečeš, če se da začetek prestavit, ker je nekaj prišlo vmes, nekaj se zmisli. Jaz sem se tako dogovorila in seveda potem itak dobiš vse naenkrat, da ne veš kam bi šel, in ponavadi se odločiš narobe. Vsaj jaz. Jaz sem službo za nedoločen čas pustila, ker sem pač mislila, tam je pa ful boljša plača, delo samo dopoldan,… Potem pa ugotoviš, da je klima v podjetju negativna, mobing pa še iz službe do doma se npr. voziš 1 uro ali več. Plača pa na koncu, ko vse sešteješ ni bila veliko večja kot sem jo imela prej. Tako, da sem si zdaj rekla, da v vsako podjetje grem vsaj za en dan zastonj, da vidim kakšni so odnosi in to. Meni to veliko pomeni.
zdaj pa dost mojega nakladanja.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.