Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Pogodba za določen čas – nujno!

Pogodba za določen čas – nujno!

Živjo!

Že 14 mesecev delam za določen čas in sicer nadomeščam delavko v bolniški. Ker na pogodboi nimam določenega datuma (na njej dobesedno piše: prenehanje pogodbe z vrnitvijo delavke z bolniške), nikoli točno ne vem, kdaj bom ostala brez službe, saj ji iz meseca v mesec podaljšujejo bolniško, jaz pa za to izvem navadno zadnji dan (torej,podaljšali so ji bolniško še za en mesec, jutri prideš normalno v službo). To verjetno pomeni tudi, da mi bodo nekega dne enostavno rekli: Jutri pride delavka nazaj, lahko se greš prijavit na Zavod. Sedaj pa se je začelo šušljati še, da naj bi ta delavka prišla nazaj že čez 14 dni, ampak le za polovični delovni čas (torej za 4 ure dnevno), ter da naj bi meni “velikodušno ponudili”, da bi mi podaljšali pogodbo, a za polovičen delovni čas. Zanima me, ali moram to ponudbo sprejeti in kaj se zgodi v primeru, da te ponudbe ne sprejmem (gre za delovno mesto čistilke z minimalno plačo) in ne podpišem nove pogodbe.

Najlepša hvala

Ah, daj no. Sprejmeš za štiri ure, ta čas si pa iščeš kako bolj sigurno službo. Vseeno bolje, kot pa iz ceste novo službo iskati. Te štiri ure, ko ne boš delala lahko porabiš za intenzivno iskanje službe, pa še čisto brez denarja ne boš. V končni fazi pa lahko te štiri ure tudi čistiš privat in služiš mastne denarce. Moja znanka računa 10 eur na uro. Ti pa tudi če računaš samo 5 eur na uro, pa boš zaslužila več, kot sedaj služiš v tej službi. Pa še vedno ti bo teklo zavarovanje in delovna doba.

Jaz bi bila vesela službe s polovičnim časom, saj čas je tudi denar. Ko sem delala 8 urni šiht in še dve uri porabila za prevoz tja in nazaj, mi za družino in zase sploh ni ostalo nič časa. Bila sem izmučena, doma vse razmetano, nič skuhano, če sem hotela imeti kaj narejeno, sem morala delat ponoči. Zjutraj pa seveda vstat ob pol 6h, da sem spedenala otroke v vrtec, sebe v službo… Živčna vojna. Za minimalno plačo. Pozneje sem si pa dobila šiht za po 4 ure. Milina. Za isti denar, kot prej 8 ur! Ampak, povem ti, da denar ni vse. Meni več pomenijo živci in veselje moje družine, da imamo čas eden za drugega.

Majchyca, od kje pa ste, če smem vprašat.

Če ne podpišeš nove pogodbe, ti stara pogodba za določen čas preneha. Potem se lahko prijaviš na zavodu.

Najlepša hvala za odgovore. Saza: Lahko vprašate, prihajam iz Zasavja… 🙂

takole ti bom povedal: raje vzemi polovični delovni čas in si med tem ko delaš poskusi poiskati službo za polni delovni čas.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close