zavrnitev dela popoldne po službi in doma v prostem času
Če si brezposeln in iščeš službo… Pa si povabljen na razgovor… Razgovora se udeležiš. Na razgovoru ti pa rečejo, da boš moral(a) delati tudi popoldne, po službi in tudi doma v prostem času. Ali se v primeru, da rečeš, da popoldne po službi in doma v prostem času ne moreš delati in zaradi tega ne dobiš te službe, šteje, da si povzročil, da službe nisi dobil in ti zato za določen čas zmanjšajo denarno nadomestilo na zavodu (za 30 oz. 50 %)?
Jaz bi rekla, da popoldne zaradi otrok poleg redne 8-urne službe pač ne morem delati. Da lahko sicer poskusim, ampak da rezultatov popoldanskega dela ob otrocih ne morem garantirati. Da pa sem več kot pripravljena kvalitetno delati zakonsko določenih 8 ur (oz. 40 na teden).
S takim odgovorom te verjetno itak ne bi zaposlil, ne more pa kot razlog navesti, da si ti delo odklonila.
nik
kaj bi pa ti rad – 20 urni delavnik za 8 urno plačo.
Kdo tukaj izkorišča? Če si tako neumen pa delaj. Kaj boš, ko boš postal invalid?
Misliš da te bo kdo povohal od tistih, za katere si brezplačno uničil zdravje. Družine tako ali tako ne boš imel, ali ti bo pa kmalu razpadla. Umrl boš sam in osamljen z blagoslovom svojega delodajalca.. HAH
Koji kreten
veš kaj, mik ima kar prav. Kaj misliš koliko dobrih služb je še za 40 ur na teden? zakaj ne bi mogel imet družine? Pa kaj je z vami? Jaz ne poznam niti enega uspešnega delavca z 8 ur na dan pa basta! Pa verjetno še mora bit od 7h do 3h? Pa plača 2000 EUR neto, da boste zadovoljni?
Jaz bi rekla, da probaj, pa boš videla. Če ne bo zneslo, pa se pogovoriš z delodajalcem. V teh časih, ko je odpuščanj še in še, ko novih delovnih mest skoraj ni, ni čas za izbiranje in preseravanje, ampak bo treba delat! Vsekakor pa je bolje doma ležat in vlečt nadomestilo iz borze…
nik???
Za 20 ur verjetno ne gre, za več dela je pa tudi plača boljša. Ja, sem neumen, toliko da delam več kot 8 ur. Še nihče si ni uničil zdravja, ker je delal več kot osem ur dnevno. Družino imam, ni mi razpadla, je pa marsikomu, ki je delal po osem ur ali še manj, ostali del dneva pa prezabušaval in šimfal državo, ker mu da manj kot 1.000 ojrov na mesec.
Morda bom res umrl osamljen, skoraj gotovo pa brez blagoslova delodajalca. Mu ne dolgujem nič, za delo mi pa on plača, tako da tudi blagoslova ne bom rabil, če me bo preživel.
Kreten? Tudi prav, očitno ti je mama prekmalu umrla, oče si pa verjetno ni vzel dovolj časa za vzgojo.
Vsekakor pa je bolje doma ležat in vlečt nadomestilo iz borze…
Pa nehajte že s temi neumnostmi, pa le kdo si želi vleči nadomestilo iz borze, ki znaša, če živiš sam 220 evrov, če imaš pa še nekoga , ki živi stabo v skupnem gospodinjstvu, ki ima vsaj 500 evrov plače pa nič. Jah, s tem pa se res da preživeti. Ne morem mimo da se mi ne bi obrnilo ob vseh teh bednih razmišljanjih večine tukaj, ki še nikoli v življenju niso bili brez sredstev…Ravno narobe, ker delodajalec ve, da noben s tem ne more preživet, zato pa lahko ljudi izkoriščajo za malo denarja. In boljšo službo najti se ne da ker je ni, ker je večina istih. Živela Slovenija in kapitalizem.
nik???
Za 20 ur verjetno ne gre, za več dela je pa tudi plača boljša. Ja, sem neumen, toliko da delam več kot 8 ur. Še nihče si ni uničil zdravja, ker je delal več kot osem ur dnevno. Družino imam, ni mi razpadla, je pa marsikomu, ki je delal po osem ur ali še manj, ostali del dneva pa prezabušaval in šimfal državo, ker mu da manj kot 1.000 ojrov na mesec.
Morda bom res umrl osamljen, skoraj gotovo pa brez blagoslova delodajalca. Mu ne dolgujem nič, za delo mi pa on plača, tako da tudi blagoslova ne bom rabil, če me bo preživel.
Kreten? Tudi prav, očitno ti je mama prekmalu umrla, oče si pa verjetno ni vzel dovolj časa za vzgojo.[/quote]
Se strinjam z večino napisanega, le da si nihče ni uničil zdravja ker je delal po več kot osem ur na dan pa ne drži. Si pomislil, da ljudje delajo v zelo skodljivih proizvodnih procesih in ne vsi samo v pisarnah?
Sem delala krajši čas v proizvodnji, v kateri so ustavili eno fazo izdelave nekega izdelka ko je prišla inšpekcija merit emisije. Ker je preveč škodljivo, rakotvorno. In tam je veliko ljudi umrlo od pljučnega raka, samo ni dokazov…Saj je po reglcih vse prav. In ljudje delajo veliko več ur kot osem , saj se je še pred časom, pred krizo, zmeraj kaj mudilo. To je samo en primer…
V Anhovem je bila včasih taka proizvodnja. Pa je bilo zato morda sedemurno delo zato kaj bolj zdravo? Zasvinjan zrak je bil tudi v okolici tovarne, po domovih!!! To je samo en primer… Jih imam še, če hočeš: Mežica, Ruše, Jesenice, Trbovlje, Šoštanj, Celje, Vrhnika…
Kaj je torej bolje, delati več za veliko denarja ali delati za majhen denar v slabih pogojih?
mik, v celoti se strinjam s tabo.
Včasih se mi obrne, ko berem, kaj vse bi nekateri želeli. Moja stara mama je imela zelo dober pregovor – mlajši ga verjetno ne bodo razumeli, ali pa???
TRAŽI POSAO A MOLI BOGA DA GA NE NAĐE…..
Upam si to trditi, ker sem sama mati dveh šoloobveznih otrok, kar nekaj časa sem bila brez redne zaposlitve, toda vedno sem imela DELO in s tem ZASLUŽEK.
Idealnega dela ni, dajte že enkrat to skapirat. Pa tudi res je, da marsikateri delodajalec izkorišča…. ampak vseeno še upam trditi, da pri nekaterih še ni krize…
ker če bi bila kriza, verjemte, ne bi spraševali, kaj je delodajalec po zakonu dolžan vam dati, ampak kdaj lahko pridem delat!!!!
Se opravičujem, kar vidim, kako me boste nekateri popljuvali!!!!
Ampak nekaj vam povem: kaj me briga, imam delo (ki je večkrat tudi nad 8 ur). Pa po 20 letih službe sem še vedno zdrava….
Toliko o tem!!!
Hehe, no, jaz pa ne zivim v Sloveniji. In ko sem iskala sluzbo v enem podjetju na solidnem delovnem mestu, je delo od 8-16. Glede na takraten povecan obseg dela, naj bi prisla ze prej, ker nimam otrok in jih ni treba peljat v solo, in bi ostala do 18h. To vse se steje v nadure, ki so placane oz. se dobi dodaten dopust. Od zaposlenih z otroci se tega ne pricakuje, ker se sola tu konca ob 16h in jih je treba it iskat. Nihce ne komplicira. Odkar pa spremljam tele vase pogovore o delu v Sloveniji, gre pa za samo izkoriscanje in ce na to ne pristanes, si delomrznez.
So ljudje, ki veliko delajo, ampak so temu primerno tudi placani. Npr. imas 40 nadur v mesecu, kar ti prinese dodatnih 5 dni dopusta, ali pa si placan, lahko izbiras 🙂
In ce bi meni ponujali tako delo kot “unemployed” brez placila teh “nadur”, haha, ni sans, da delam, toliko se pa le cenim.
Unemployed, jaz bi rekla delodajalcu to, da sicer lahko delam tudi doma, vendar za to pricakujem ustrezno placilo, saj zaradi tega dela trpi moje privatno zivljenje. Mogoce obiskujes se kaksen tecaj jezika popoldne in bi ga zaradi tega dela moral skenslat??
Forum je zaprt za komentiranje.