Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev zdravniški pregled – kdo ga plača??

zdravniški pregled – kdo ga plača??

Bodoči delodajalec mi je izdaj napotnico za zdravniški pregled. Ko sem klicala in se želela naročiti, so mi povedali tudi, koliko stane ( ni prav malo). Zdaj pa me zanima, če moram to plačati sama ali mora to plačati delodajalec??

Je to mogoče napisano v kakšnem zakonu??

HVALA

Plača ti ga delodajalec.

Praviloma naročnik (delodajalec) da napotnic na predpisanem obrazcu in navadno ga plača deloajalec. Nekateri naknadno povrnejo strošek. Nekateri celo po izteku poskusne dobe.

delodajalec,oz mogoče zavod za zaposlovanje,če si težje zaposljiva oseba

*****Tudi zate sonce sije****

Preberi si kolektivno pogodbo. Pri privatniku si zdravniški pregled plačaš sama.

Že v zakonu o delovnih razmerjih je zapisano, da je predhodni(kot tudi obdobni) zdravniški pregled strošek, ki ga nosi delodajalec in ga praviloma ne sme naložiti delavcu. Iz prakse pa vem, da kar nekaj delodajalcev ta strošek prenese na delavca in mu ga naknadno povrne, npr. po nekaj mesecih dela,…

ja, jaz sem si prvič, ko sem šla na zdravniški pregled za službo, pregled sama plačala, pa mi je naslednji mesec delodajalec vrnil pri plači. To je bilo leta 2005, mislim pa, da sem plačala okrog 14.000 sit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close