Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev na bolniško-kdaj?

na bolniško-kdaj?

Zanima me, kako bolani morate biti, da greste na bolniško, je za to dovolj prehlad, vročina, viroza…???
Delate kdaj bolani in ali se vam to zdi prav?

Če mam vročino, sem slaba sem definitivno doma.

Mi gredo pa na živce taki ki hodijo bolani delat. Pa ne mislim tukaj tiste ki malo šmrkajo ampak ti pride delat z vročino, ker se ji ne ljubi biti doma. In se celo pohvali da jo ima, mater bi take zabrisala domov. In če ji kaj rečeš reče ma sej nisem tako slaba da ne bi mogla delat.

Če si bolan bodi doma in ne trobi bacilo okoli.

Kaj pa tisti, ki hodite bolani delati, ker bo potem plača nižja?
Ali ni bolj važno zdravje, kot denar?

Če imate virozo in nimate vročine, greste v službo?

z vročino bi težko delala,ker me ponavadi pečejo oči in ne morem gledati v ekran 8 ur.pa švoh si.

kakšen dan še podelam,da vsi vidjo,da sem bolana,da se ne najde kakšen,ki bi rekel,da hvatam krivine.se je pa zgodilo samo 3x v 10 letih,po 1 teden.

z prehladnimi obolenji in trebušnimi gripami pa ni lepo do drugih,da hodiš v službo in raznašaš na njih.

A ste bolj bolni doma ali bolj bolani v službi?

Če imam virozo, gripo, angino (pa naj bo vročina ali ne), ostanem doma. Prvič zato, da ne bi raznašala naokrog, drugič pa zato, ker je moje delo psihične narave in ga v bolnem stanju vsekakor ne bi zmogla.
Nikoli pa ne gledam na to, koliko denarja manj bom dobila, če bom ostala tisti teden doma.

Enako.
Mi gre pa hudo na živce, če se mi nalima kdo ki kašlja in kiha, pa če ima vročino ali ne. Dej te svoje bacile tresi doma!

V zadnjih več kot 10 letih sem bila 2x v bolniški, obakrat v bolnici.

Me je pa enkrat v posteljo položila poštena gripa (sem dala dopust), pa vseeno sem šla vmes v službo.
Naj zaposlene pustim brez plače?? Žal smo tako mala firma, da to delam samo jaz.

Žal, tudi s curljajočim nosom sem že bila v službi (na srečo sem sama v pisarni) … pa ne zaradi tega, ker bi dobila kaj manj, ampak zaradi dela, ki mora biti do roka opravljeno in nimam koga, ki bi vskočil.

Jaz pa ne smem na bolniško, če bom kdaj šla, dobim knjižico in nogo.

Vedno, ko sem bolna.

Seveda je zdravje bolj pomembno, ampak s 400€ plače si jaz ne smem oziroma ne morem privoščiti bolniške. Tudi zaradi tega ne, ker imam pogodbo za določen čas in če grem v bolniško, letim iz firme.

Žal je tako, da moramo nekateri najprej gledati na svojo rit, šele potem na ostale. Sicer pa zaradi mojega prehlada, bronhitisa in gripe nihče drug ni zbolel. In kadar je kdo ves smrkav v službi, ga nihče grdo ne gleda, ker smo vsi na istem. V naši firmi se gre na bolniško le takrat, če ti npr. odreže prst, vse ostalo je nepomembno.

Ravno zato, ker moras najprej gledati za svojo rit in ne ostale in ker moras gledati dolgorocno in ne le za tisti mesec, ko si bolan, se z bronhitisom ali gripo ne hodi v sluzbo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close