Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev odpoved – če ne podpišem?

odpoved – če ne podpišem?

Kaj če dobim odpoved in je ne podpišem, ker se z njo ne strinjam?

Tvoj podpis odpovedi, ki ti jo poda delodajalec, pomeni le to, da si jo prejela in da od tega datuma dalje teče rok za vložitev tožbe pri sodišču. Če ne podpišeš, potem delodajalec stvar pusti na tvoji mizi v službi in sestavi zapisnik ali pa pošlje dva delavca, da ti zadevo izročita, pa se spet šteje za vročeno, če pa ne to, ti pošlje domov in ko podpišeš, je vročeno. Dana pa je odpoved tedaj, ko jo delodajalec sestavi in tvoje strinjanje ali nestrinjanje nanjo ne vpliva. Če misliš, da podana odpoved ni zakonita, jo lahko izpodbijaš v roku 30 dni pred pristojnim delovnim sodiščem.

Lahko, da bi radi, da podpiše sporazumno odpoved. Če bi jo podpisala, bi izgubila na zavodu za zaposlovanje pravico do nadomestila za brezposelnost, pa še kakšno.

Sporazumne odpovedi nikar ne podpisuj. Če pa si dobila enostransko odpoved od delodajalca, pa je itak ne podpisuješ, ampak podpišeš le prejem dokumenta.

dobro preberi, kaj ti sploh dajejo.

Ali podpiši, le pred podpisom zapiši – dobila v vednost, a se ne strinjam z napisanim – lepo čitljivo, tako da lahko vedno s tem na sodišču dokazuješ, da sie nisi strinjala z npisanim

“kaj če” govori o odpovedi, to pa je lahko le enostranski akt, seveda pa je drugo sporazumno prenehanje pogodbe o zaposlitvi. Ampak če bi to mislila, bi pa najbrž tako vprašala. Pri enostranski odpovedi je čisto vseeno, ali se z njo strinjamo, ali ne.

Obstaja več vrst odpovedi…. Povej nam za kakšno vrsto odpovedi gre, da jo moraš ti podpisati ?

Kakšna pa je “sporazumna” odpoved???

da sta se sporazumela o tem, da preneha delovno razmerje. Da je bilo to dogovorjeno s strani delodajalca in delojemalca.

To ni odpoved! Odpoved je vedno enostranska – lahko jo da delavec, lahko delodajalec. Prenehanje pogodbe o zaposlitvi s sporazumom pa pomeni, da se sporazumeta oziroma dogovorita, da pogodba preneha. To seveda lahko predlaga ena od strank, lahko je to tudi delodajalec, ampak to še vedno ni odpoved, ampak predlog za sporazumno prenehanje pogodbe o zaposlitvi.

Govorim o sporazumni ali odpovedi iz krivdnih razlogov.
Če mi dajo odpoved enostransko, potem vem, da nimam kaj.

Nekaj mi kopljejo v službi in če mi dajo res odpoved, potem mi morajo dati tudi odpravnino, kar pa njim ne bo dišalo. Zato sklepam, da bodo posegali po takih odpovedih, kjer jim ne bo treba plačati vsega.

Torej, če podpišem in pripišem, da sem prebrala, a se ne strinjam, potem te na sodišču velja?

Ne podpiši kao sporazumne odpovedi, ker to pomeni, da se z odpovedjo strinjaš. Če te odpustijo iz krivdnih razlogov, pa jih lahko tožiš.

Drugo je, če podpišeš dokazilo (recimo vročilnico), da si prejela enostransko odpoved. To sta dve različni stvari, z različnimi posledicami.

Če ti dajo odpoved iz krivdnih razlogov te morajo povabiti n zagovor in na tvoje željo obvestiti sindikat če si njihov član. Sindikat da po zagovoru ( na keterem je prisoten njihov predstavnik ) poda pozitivno ali negativno menenje.

Če postopek po zagovoru teče dalej in ti meniš, da nimajo osnove ( ti niso nič dokazali ) vložiš tožbo na delovno sodišče. Če tožbo dobiš ti morajo plačati vse plače za nazaj in te ponovno vzeti v službo. Potem pa ti lahko dajo redno odpoved z odpravnino ali pa ti delaš dalje ali daš odpoved ti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close