stalen in začasen naslov prebivališča
Pozdravljeni,
redno sem zaposlena v Ljubljani, kjer imam tudi stalni naslov. Preselila sem se v Domžale – najem stanovanja in si tudi na tem naslovu uredila začasno prebivališče.
Mi lahko prosim kdo pojasni, katere potne stroške mi je delodajalec dolžan povrniti – ali iz Lj ali iz Domžal?! In ali se je potrebno za delodajalca prijavit začasno na tem novem naslovu?
Na netu sem našla kar nekaj opcij, ena od njih je, da začasnega ne rabim prijavit delodajalcu, le podpišem mu obrazec, da se res vozim iz Domžal in potem mi lahko nakazuje potne stroške iz Domžal do Lj. Ampak po drugi strani moraš pa itak vsako spremembo prebivališča javit na UE, pa naj si gre za stalno ali začasno. Kako lahko to pravno zdrži?!
Kaj je najbolj prav, da nisem v prekršku jaz in kaj za delodajalca? Sicer je žalostno, ampak v moji kadrovski mi ne znajo povedat kako in kaj.
Po pogodbi o zaposlitvi je naše podjetje vezano na kolektivno pogodbo za dejavnost trgovine Slo in nimamo nobenega internega akta, ki bi urejal dodatno to področje.
Ima kdo s tem izkušnje oz. ve kaj je prav oz. kako ravnati v tem primeru?!
Hvala, Niky
PS. Bom vprašala še na forumu starševski čvek.
Forum je zaprt za komentiranje.