Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev NUJNO – nosečnost – zavod za zaposlovanje ali delo po pogodbi????

NUJNO – nosečnost – zavod za zaposlovanje ali delo po pogodbi????

Lepo pozdravljeni.

Zanima me sledeče. Izteka se mi pogodba za določen čas, sem noseča in imam rok poroda julija. Torej zanima me sledeče: zaposlene sem več kot 2 leti, torej mi pripada, v kolikor se prijavim v roku 30 dni po izteku te pogodbe na zavod za zaposlovanje nadomestilo za brezposelnost – prosim, če kdo ve, točno koliko to procentualno znaša in od česa se računa (bruto,neto plače)….

Druga stvar pa je, da bi imela možnost še kaj delati preko pogodbe (npr. podjemne), torej ne bi bila zaposlena. V tem primeru seveda ne morem biti prijavljena na zavodu oz. kako je s tem – preverjajo prihodke na transakcijskem računu, v kolikor dobivaš te 3 mesece nadomestilo plače???

Ne vem namreč kaj se mi bolj izplača. Kako je z izračunom porodniške? Zdej če torej od marca naprej do julija nisem zaposlena, če dobivam to nadomestilo te 3 mesece se to šteje v ta izračun za porodniško – zadnjih 12 mesecev plač? Kako pa je v primeru,d a se ne prijavim na zavod in delam le preko podjemne pogodbe – v tem primeru pa verjetno ne morem tega uveljaviti za izračun porodniške?

Sem v veliki dilemi, ker bom brez zaposlitve, ne vem kaj je storiti, da bo še vsaj znesek porodniške kolikor toliko OK. Kaj svetujete? kdaj moraš oddati vlogo za porodniško, v katerem mesecu nosečnosti oz. koliko časa pred rokom poroda????

Kako pa je v primeru, da si zaposlen – moraš torej biti zaposlen do porodniškega dopusta – kdaj se ta nastopi – en mesec pred rokom poroda ali kdaj? Je sicer zelo zelo mala verjetnost, vendar če bi mi podaljšali pogodbo do nastopa porodniškega dopusta, sklepam, da bi dobila enako porodniško kot plačo ali se motim????

Najlepša hvala za pomoč.

lep pozdravček

Lepo pozdravljeni.

Prosim res, če kdo ve svetovati.

Pa nekje sem prebrala, da je pri nadomestilu zavoda za zaposlovanje nek maximum, koliko le-ta znaša?

Hvala in lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close