nadure pri skrajšanem delovniku
Imela sem skrajšan delovni čas, sicer zaradi bolezni, pa so me takrat tajnice takoj opozorile, da naj lepo prosim ne delam viška ur, ker bodo potem lahko ogromne težave. In ga res nisem.
Mislim, da nekaj o delu s skrajšanim delovnim časom in nadurah piše že v Zakonu o delovnih razmerjih. Poišči ga na netu.
Če imaš skrajšan delovni čas, pač ne moreš delati 30 ur namesto 20. To bi pa delodajalec že moral vedeti in ne računati nate pri organiziranju nadomeščanja.
Nadure so v tem primeru res neprimerne, saj imaš skrajšan delovni čas zato, da preostanek preživiš z otrokom, ne pa zato, da lahko delaš nadure.Država ti pa plačuje prispevke za polni delovni čas! Gre za pravico po zakonu o starševskem varstvu in družinskih prejemnkih, ne po Zakonu o delovnih razmerjih!
Z delodajalcem se lahko dogovoriš, da času nadomeščanja pač delaš 30 ur na teden. Saj skrajšan delovni čas ne pomeni nujno polovičnega!!! V tem primeru torej ne delaš nadur, ampak normalni skrajšan delovni čas…
Seveda, če ti to ne ustreza, imaš pravico nadomeščanje odkloniti.
Najlepša hvala obema za odgovor. 30 ur mi ne ustreza, ker padem potem v deljen delavnik, ki je pa še bolj trapast, kot če bi delala normalno 8 ur. Ker še nimam dosti službene kilometrine, mi je grozno reči, da ne bom delala. Ker se moram za vsako stvar borit in dokazovat, pa raje še takole preverim kako grejo stvari v praksi.
Forum je zaprt za komentiranje.