Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev polovičen del.čas-ali lahko delodajalec to naredi?

polovičen del.čas-ali lahko delodajalec to naredi?

Imam eno vprašanje.
Imam 2 otroka, mlajša ima 10 mesecev in razmišljam o polovičnem delovnem času.
Delodajalec mi je omenil, da če bom imela pač 20 irni delovnik-na teden, me bo dal delat dva dni po 10 ur!
V pogodbi imam delovnik razdeljen na 5 delovnih dni.
Ali lahko to naredi?

Hvala!

Mislim, da ne. Tudi če delaš zaradi bolezni po 4 ure, ne more zahtevat, da delaš en dan več, drug dan pa si doma. Čeprav nekateri delavci to radi naredijo. Ravno zato si na bolniški, da si na dan obremenjen le polovično. Podobno je zaradi otrok. Je pa res, da prej ko slej lahko dobiš knjižnico, ker delodajalcu pač ne ustrezaš. Saj veš, kako to gre.

zakonsko ne, lahko te pa razporedi tako, saj veš…šefi so “bogovi”

Mislim, da to lahko naredi.

Pri skrajšanem delovnem času je govora o 20 urni tedenski obveznosti, ne pa 4 urnem delu na dan.

Preberi si zakon.

mogoče pa to ni tako slaba ideja—razmisli, potem boš pet dni v tednu cel dan doma!!! Ko sem jaz delala po 6 ur, ni bilo variante, da bi delala npr. 4 dni v tednu, en dan bi bila pa doma, pa bi mi bilo to kar všeč…
srečno!

Ne, ni res. V zakonu je omenjen skrajašni DELOVNIK in ne TEDENSKA OBEZNOST. TO bi bil v nasprostju z vsebino!

Čepravj pa jaz tudi delam skrajšani delovnik, sicer 6 ur dnevno in bi bila zelo vesela, če bi mi dovolili delati tri dni po 10 ur, pa žal ne smem.

Mogoče te je hotel samo malo prestrašiti, da si boš premislila.
Jaz sem delala po 4 ure dnevno, en teden od 08-12, naslednji pa od 12-16h, tako so tudi meni malo zagrenili to ugodnost. Samo, da nam ne bi bilo preveč lepo.
Si lahko misliš, da greš ob 12h v službo, prvi otrok pride ravno iz šole, tamal je pa pač doma… še dobro, da je mama v isti hiši, če ne, ne vem kako bi bilo.
Delodajalci nas hočejo na vse načine “zajebavati” kar se te ugodnosti tiče, redki so, ki to razumejo.
Jaz sem klicala na Ministrstvo za delo takrat zaradi tega razporeda, pa mi niso mogli nič pomagati, so mi rekli, da je to stvar dogovora med menoj in delodajalcem. Zdaj se pa dogovori, če lahko??
Ti kar vztrajaj pri svojem, meni je ZELO žal, da se nisem več borila za svoj delavnik, sem se pač takrat s tem sprijaznila, s tem, da so eno zaposili za 4 ure in bi kamot ona delala tiste 4 ure od 12 do 16.
Bori se!
Jaz sem tako ali tako dala odpoved po kančanem skrajšanem delovenm času. In zato mi je žal,da se nisem že takrat borila za čas od 8 do 12.

Če ni neke bistvene spremembe zadnjih 5 lt v zakonu – lahko. Nikjer namreč ni opredeljeno, kako se ta polovični delovnik izvaja. Delovna obveznost znaša 20 ur tedensko in pika. Poglej v zakonu samem.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Pozdravljeni!

Jaz delam skrajšan delovni čas 20 ur tedensko in delodajalec te lahko razporedi tudi tako kot ste napisali. Jaz delam povprečno 3 dni v tednu po 7-8 ur. Nanese mi vedno 20 ur tedensko. Moram rečt, da mi zelo ustreza, uživam, veliko sem doma, umirjena, ni vsakodnevne napetosti v brzini in hitrosti, da ne zamudimo. Otroci imajo veliko od mene, uredim vse kar je potrebno…. Če sem že enkrat v službi, je čisto vseeno, če delam 7 ur ali pa tiste 4 ure. Bolj potem paše, če si naslednji dan doma. Skratka, jaz sem zelo zadovoljna s takšnim načinom rasporejanja ur.

Srečno!!

Vija vaja ven ima prav. Pazi pa pri sestavi nove pogodbe na to, da bo tvoj delavnik trajal 4 ure dnevno pet dni v tednu. Mene so v službi posebej vprašali kako želim, da sestavijo pogodbo.

v pogodbi ima 5 dnevni delovnik
moja znanka je imela polovični delovni čas, tri izmene in so jo na urnik razporejali v 8, 10 in 12 ur samo z njenim soglasjem

To bo naredil zato, da bo s tabo imel nižje stroške prevoza (samo za dva dni namesto 5 dni v tednu) in isto velja za malico.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close