pogodba, nujno prosim
Pri sestavljanju pogodbe sem naletela na težavo in sicer, Prijateljica mi je svetovala naj v pogodbo vstavim aneks o eskalaciji (dvigu cen na trgu), pa ne vem kako naj to dobesedno napišem. Ker je to moja prva pogodba za eno večje podjetje v Sloveniji in si jo moram sama sestaviti se obračam na vas tukaj na forumu, če mi zna kdo to napisat. Za vse prijazne odgovore pa že v naprej hvala.
Ti mogoče lahko daš predlog, pogodbo pa ti mora sestaviti firma. Če nisi pravnica jo raje ne sestavljaj sama, ker lahko kaj izpustiš ali pozabiš in te pol lahko na luknjah lovijo.
Prvič slišim, da si kdo sam sestavlja pogodbo o zaposlitvi. Mogoče lahko stopiš do kakšnega pravnika ali notarja po pomoč.
Aja sem še enkrat podrobneje prebrala. Ne vem mogoče bi bilo dobro dobit kakšen vzorec, ki pa ga žal nimam ampak če je prva pogodba bi bilo najbolje, da bi stopila do kakega odvetnika ali notarja pa skupaj sestavita in maš pol vzorec za vnaprej.
Kaj pa kolegica a ti lahko ona priskrbi kakšen vzorec pogodbe s podobno vsebino?
V podjetju so mi povedali kaj vse mora pogodba vsebovati, zato sem jo tudi lahko sama napisala. Dodala bi pa samo še ta člen o eskalaciji, pa ne vem kako naj se pravilno strokovno izrazim. Baje že to vsi pišejo v pogodbe, samo nimam pa možnosti dobiti kakšne, da bi videla kako se ta stavek napiše. Do odvetnikov oziroma do notarjev mi pa ravno ni za hodit, ker imajo kar visoke cene za takšne reči, zato sem najprej pomislila na tale forum.
Lep dan še naprej
Forum je zaprt za komentiranje.