Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Skrajšan delavnik 4 ure

Skrajšan delavnik 4 ure

Ker se mi končuje porodniška in grem delat za 8 ur, me zanima, če je mogoče spremeniti kasneje da se dela za 4 ure do tretjega leta. Ali je bilo to mogoče samo med porodniško? Hvala za odgovore

Ne, med porodiško spolh ne!

Lahko pa greš na skrajšani delovnik 4,5,6 ali 7 ur delat kadarkoli želiš (ob dogovoru z nadrejenim) do otrokovega 3. leta, če imaš pa dva otrka do 8let, pa do 6. leta najmlajšega otroka.

Med porodniško vem da ne, ampak me zanima samo sedaj, ko bo konec porodniške in zaenkrat sem sprejela 8-urni delavnik. Zanima me, če se lahko potem čez čas premisliš in greš delat za 4, 6 ur?

Seveda lahko.

Lahko, kadarkoli se lahko odločiš za skrajšan delovnik. Če imaš enega otroka do njegovega se mi zdi 4. leta, če jih imaš več pa dokler najmlajši ne dopolni 6 let.

če imaš enega do njegovega 3 leta, če imaš 2 pa do 6 leta drugega,lp

Kako pa je, če se prijavljaš v novo službo? Logično, da ne omeniš, da bi kasneje po opravljeni poskusni dobi želel skrajšan delovnik, pa vendar. Kako je v primeru, da imaš pogodbo za določen čas? Kakšne izkušnje, nasvet?

lep pozdrav
zanima me če mi delodajalec omogoči da delam le polovični delovni čas kaj pa potem plača je tudi ona polovična.
hvala za odgovor

Seveda:))
Za drugo polovico dobiš samo plačane prispevke od minimalne plače, kar pomeni, da ti teče del.doba normalno..

Ti pa pripada celoten prevoz na delo, celoten znesek malice (ne pa tudi poln čas) in cel regres.

Ali je res, da te delodajalec ne sme dati na del.mesto kjer se dela deljeno, če prosiš za krajši del.čas?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close