vpisi v delovno knjižico
Stvar je taka, da so v podjetju razmere nemogoče. Rad bi šel delat drugam, seveda pa bi delo moral nastopiti kmalu, se pravi pred koncem dolgega odpovednega roka. Sporazumna odpoved ni mogoča.
Če enostavno ne pridem več na delo, ali mi delodajalec vpiše, da so bili plavi razlog za odpoved del. razmerja. Sam namreč trdi, da lahko. In to bo verjetno tudi storil. Pripravljen sem plačati odškodnino za prezgodnje prenehanje del. razmerja, plavih v knjižici pa ne bi imel.
Če to ni dovoljeno in če delodajalec to vseeno stori, kaj lahko naredim.
Prosim za pomoč, saj so razmere nadvse nevzdržne, moje življenje je zato ena sama žalost, jaz pa ne morem stran. Noben delodajalec pa me ne bo čakal tako dolgo.
Pozdravljeni,
delam v kadrovskiv zelo velikem podjetju,pa nisem še pri nobenemu zasledila, da bi imel karkoli vpisano. Tudi pri nas ko ljudje odhajajo na “čudne” načine jim nič ne vpišemo, saj vsak dobi povračilo ob svojemu času če se obnaša neprimerno..
Če boste iskali novo zaposlitev se boste dogovorili za delovno razmerje brez da bo vaš bodoči delodajalec videl delavsko knjižico.
V primeru, da vam sedanji delodajalec res kaj vpiše norter, se lahko izgovorite, da ste jo izgubioli in si naredite duplikat- to se velikokrat dogaja.
Ne dovolite, da vam taka malenkost kvari življenje, kar pogumno.
Srečno.
LP
MOjca
Forum je zaprt za komentiranje.