Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Malica-skrajšan delovni čas

Malica-skrajšan delovni čas

Po končani porod.bom delala skrajšan del.čas. Zanima me, kako je z odmorom za malico, če delaš 4 in kako, če delaš 6 ur.

Pri nas nimamo organizirane prehrane in hodimo ven.

Mi priprada v primeru 4 in 6 urnega delavnika 30 minutni odmor ali je odmor krajši? Je vsaj pri 4 urnem delavniku možen odmor na koncu delovnega časa?

Hvala za odgovore.

mislim, da pripada za 4 urno delo 15 minut malice, denarno pa ves regres za malico.
Za 6 ur je sorazmerno temu.

Če sem prav informirana, ti pripada odmor za malico po 4 urah dela.

Jaz sem delala do otrokovega 3. leta starosti skrajšan delovni čas. Nikoli nisem koristila odmora za malico. Baje je res tako, da ti pripada, ko oddelaš vsaj 4 ure neprenehnega dela. Drugi pa govorijo, da ti pripada 15 minut. V tem primeru bi morala imeti malico v torbici. Pa prvazaprav vmes med tistimi 4 urami sploh nisem bila lačna 🙂

Res je tako, da je čas sorazmeren, denarno nadomestilo pa polno. Delam 6 ur, ob 12h grem na kosilo (cca. 40 minut), 22, 5 minut mi pripada in nato oddelam še 2 uri 🙂

lpT

Zato, da ti pripada odmor, moraš delat najmanj 4 ure, to je zakonsko določeno. Čas za odmor je sorazmeren, torej če delaš 4 ure, bo odmor 15 minut. Koristiš jih lahko znotraj 4 ur, kar si v službi.
Pri nas je določeno tako. Če delaš od 8. do 12., potem ne smeš koristit odmor tako, da prideš ob 8.15 ali pa da odideš ob 11.45. Vmes si malico lahko vzameš kadar hočeš oz po dogovoru z nadrejenim.
Najbolje je, da greš na malico med 9.30 – 9.45, tako najhitreje mine :-))

Tebe pa mora delodajalec pričakovati z odprtimi rokami.

Sicer pa tisto ” ponudiš prst, pa ti odtrgajo roko”, kar drži. Ženska bo delala 4 ure, pa jo najbolj skrbi malica.

VSE KOT OSTALIM

Sandrine 3, o čem ti to?

Ženska bo plačana za toliko ur kolikor bo delala in nič več, pripada pa ji sorazmeren čas za malico! In v čem je problem? A misliš, da so ji ponudili plačilo za 8 ur????? Če nimaš pametnega odgovora se brigaj zase!

Jaz pa ti lahko povem, da je to odvisno tudi od delodajalca. Mož dela po štiri ure in mu pripada 15 minut, oz. dela od 6 do 10 in gre malo pred deseto na malico. Moja sodelavka pa prav tako dela po štiri ure, od pol osmih do pol dvanajstih in vmes še pol ure malice! Tako da se pozanimaj pri svojih nadrejenih. Vsekakor pa ti regres za malico pripada v celoti.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close