Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Koliko dopusta dobite poleti?

Koliko dopusta dobite poleti?

Mene pa zanima, kako je v vaših podjetjih urejeno z dopustom? Koliko dopusta lahko dobite v poletnih mesecih in kako je s koriščenjem dopusta kasneje med letom? Ne zanima me zakonodaja, ampak vaše osebne izkušnje:-)

Sem zaposlena v podjetju in če je le priložnost dobiš v poletnih mesecih od 10 do 14 dni dopusta skupaj, to je seveda odvisno od mnogih drugih dejavnikov,ker tudi delamo za vikend, drugače čez leta pa pač kadar rabiš ali kadar si želiš malo miru in bise rad odklopil od službe.

14 dni skupaj – poleti, ostalo pa po dogovoru.

Pri nas ni problema glede dopusta. Lahko ga koristiš kolko ga pač imaš. Tudi 5 tednov skupaj sem že bil doma. Če je kaj nujnega me pokličejo domov.

---------------------------------------- Novi štajerski pregovor: Kjer je dim, tam je tudi radar

Zadnji dve leti je direktiva 10 delovnih dni, za vsak naslednji dan je potrebno dovoljenje direktorja.

Pri nas enako.
Sem pa bila že tud 3 tedne skupaj. Ponavadi nimamo problema glede koriščanja dopusta.

Mož ima 14 dni kolektivca. Sicer nikoli ni težav, dobi dopust kadar hoče, tudi podaljšal bilahko. Samo imajo pa tako gužvo, da hodi pridno v službo, če le doma ne gori.

K sreči ni problemov.
4 tedne vsako leto.

Tudi sama sem vsako poletje 4 ali 5 tednov na dopustu. Ni težav. Smo pa dogovorjeni, da nas gre pol – pol. In vsi ponavadi za takšno obdobje. Imamo pač specifično delo in nadomeščamo en drugega v času odsotnosti. Zato je bolje, da smo na dopustu v daljšem kosu kot tisto drobljenje – en teden dopusta, pa en teden dela, pa spet en teden dopusta….

3-tedne 😉

najmanj 3 tedne

Poleti 2 tedna in nič več. Ostali dopust se brez problema koristi preostanek leta.

Marjana

Po dogovoru, sem bila junija in julija po 1 teden, avgusta 3 tedne…Potem pa bo treba pridno delati, saj ga zmanjka.:-)

Imamo vsako leto 4 tedne kolektivnega dopusta. Tudi med letom ga dobimo brez problema

2 tedna kolektivnega potem pa še en teden prej ali en teden kasneje – torej 3 tedne v kosu. v ponedeljek, ko bo konec dopusta bo kriza.

Pri nas dobimo dopust takrat, ko so prazniki, da še praznik vštejejo v dopust.

mi poleti 1 teden, le eno leto mi je uspelo 2 tedna, ostalo pa tudi komaj za izkoristit
plačajo pa itak ne, propade ;(

Pri nas sploh ni problema za dopust; vsak ve, koliko ga ima in toliko ga pokoristi.
Zakonsko je sicer obvezno dva tedna skupaj, pri nas koristimo, kakor komu paše.
Jaz osebno za prvomajske en teden, poleti dva tedna (bi sicer več, pa nimam zamenjave), jeseni par dni, pozimi par dni..kar ne izkoristim potegnem v naslednej leto. Vsako leto je prva polovica leta še na lanskem dopustu, kak dan celo propade. Plačajo ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close