razgovor za službo
To je tako smotano. Hočejo številko. Če rečeš malo, lahko da te bodo res plačali malo, če rečeš več imaš strah, da bodo vzeli nekoga, ki reče manj. Zahtevajo pa številke.
Enkrat so me za eno delo v enem privat majhnem podjetju za v računovodstvu vprašali pa sem rekla 600 in se jim je zdelo preveč. Spet drugič v malo večjem podjetju za administracijo, se jim je pa to zdelo ful malo in so rekli da 700 je pri njih najmanj, če bi mi bilo v redu.
Odvisno je tudi od situacije.
kaj pa naj rečejo tisti, ki delajo za 370 €, pa tisti, ki gredo preko zavoda delati na 3 mesečno usposabljanje in dobijo 320 € + potne stroške, socialne podpore pa ne? no, kaj paravite na to? če pa odkloniš to delo, pa te fuknejo iz zavoda..včasih je treba tudi stisniti.
tisti, ki imate redno službo in ok dohodek, se vam fučka in nas postrani gledate, kot da smo mi krivi, da smo brez slčužbe…eni ste pač imeli bizarno srečo, drugi pa smo najebali..tak je pač v današnjem zajebanem svetu.
in tisti, ki imajo že dovolj denarja, so toliko večji materialist, še bi hoteli in še in še…malega že niti ne vedo ceniti, zlasti ljudi ne.
lp
Imam redno službo, vendar s 7. stopnjo delam kot da imam samo poklicno šolo…in itak iščem naprej…in ne bom rekla 500 evrov, ker 500 mam tukej…ker pa iščem delo, ki mi ponuja več izzivov in delovnih zadolžitev rečem tm 800 – 1000 (seveda z malico in prevozom vred). Za manj je pa vseeno, če ostanem tukej kot sem.
Forum je zaprt za komentiranje.