Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev nujno vprašanje

nujno vprašanje

lp!

zavod me je poslal na 3 msečno usposabljanje, za kar mi plača 300 € +potne stroške, niso pa mi znali povedati,. če dobim tudi soc. pomč, čeprav so na začetku rekli, da ja. moram iti vprašati na center za soc. delo, a preden grem tja, bi vas povprašal, e veste za to oz. če je kdo med vami delal na tak način in je še dalje dobival soc. podporo.

jaz dobim 200 € socialne p. in zdaj če le to ne dobim, naj bi delal 3 mesece polni delovni čas za pičlih 300 €, pa še delovna doba mi ne teče (to so znali povedati, da mi delovna doba ne teče)?

ne zdi se mi fer, da bi za toliko kdo delal, pa še delovna doba ne teče.

prosim za odg., hvala, lp

Zdravo!

v naši organizaciji smo imeli zdaj že drugo tovrstno usposabljanje, verjetno gre pri tebi za usposabljanje na delovnem mestu. Sicer sem tudi sama pred parimi leti bila na tovrstnem usposabljanju, ko sem iskala prvo službo. In uredila sem si ga sama, brez napotovanja oz. posredovanja zavoda. Veš zakaj, to je ena izmed dobrih priložnosti, da kasneje dobiš zaposlitev, da te spoznajo, tvoje prednosti in kako si učinkovit pri delu, saj veš, papir vse prenese, tako, da v kolikor se javljaš na razpisana delovna mesta in ne izpolnjuješ pogojev, npr. let izkušenj, lahko ne prideš niti do razgovora. To je pa v bistvu možnost, da ti spoznaš podjetje in samo področje dela, hkrati pa tudi obratno. V vsakem primeru pa dobiš 3 mesece delovnih izkušenj, čeprav ne delovne dobe. Pa vendar. Jaz sem to vzela tako, raje delam in pridobivam izkušnje, kot pa doma sedim in vneto iščem službo, ki je pa ne dobiš kar hitro. Vsaj v večini primerov in če si začetnik to velja.

Kolikor se spomnem in vem zdaj iz teh primerov, je hkrati tudi socialna pomoč, za tiste ki so jo prej dobivali. Tako, da to ti ostane plus potni stroški in tisto nadomestilo zavoda, ki je določeno. Meni so tudi takrat govorili znanci, delaš in se voziš tako daleč, za tako vsoto. Pa kaj, moraš gledati naprej… Lahko si v tem trenutku zadovoljen, in kako boš zadovoljen, če še ne boš dobil službe v roku enega leta, socialna potem odpade po nekem času, se mi zdi. Če ti povem iz svojega primera, kot sem rekla, sama se zavodu predlagala usposabljanje na dm v dotični organizaciji, in tam so bili z mano zadovoljni in so me zaposlili, verjetno bi še zdaj vneto iskala prvo zaposlitev. Saj je namreč prvo zaposlitev kar sila težko dobiti, za visoke stopnje izobrazbe pa sploh, razen če si iz tehnične stroke.

Tako, da pretehtaj, kaj ti je več vredno, sicer ne vem, kako je v primeru, če odkloniš????

Jaz sem v vsakem primeru zato, da v življenju moraš sprejeti prilike, ki se ti ponujajo in mrežiti na vsakem koraku.

Veliko sreče ti želim,
lp

sem že izvedel za info, ker sem bil na CSD in žal soc. pomoči več ne dobiš, ker so na ministrstvu idioti, češ da je 300 €, kar dobiš od zavoda redni dohodek in soc. več ne bo. naj delam za pičlih 300 €, če pa ne delam, itak dobim 200 €. poleg tega sem že delal v tej firmi in vem, da me v bodoče ne bodo rabili…praktično bom zdaj delal za 100 €. sramota, izkoriščanje in suženjstvo je…naj proba ministrica živeti iz 300 € na mesec..mislim, da bi potem takoj spremenila zakon.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close