Študentsko delo
Lep pozdrav
Že pol leta sem zaposlena v trgovini v trgovskem centru, in imam svoje delo zelo rada.Problem pa je, da vse težje usklajujem svoje obveznosti z delom.
Problem je, da me poslovodja prodajalne VEDNO pokliče da naj pridem delat le 1-2 uri pred začetkom dela.Vedno moram bit dosegljiva (sem jih že slišala, ker sem imela ob 7ih zjutraj ugasnjen telefon in me nista mogli dobit na telefon, češ da naj pridem delat), urnika kdaj delam vnaprej ne vem.To me zelo moti, saj si ne morem privoščiti niti da bi šla kdaj kakšno nedeljo kam na morje ali kaj podobnega, saj nikoli ne vem, kdaj me bodo poklicali, naj pridem delat.Pred enim mesecem sem imela v šoli izredno veliko testov in sem jih prosila, naj me pustijo en teden na miru, da se lahko naučim vse skupaj.Celi teden me je poslovodja klicala, naj pridem delat, čeprav sem se vsak dan opravičevala, da ne morem, ker se moram učit.In najhuje je, da moj delovnik naj bi trajal 6 ur – ponavadi pa me poslovodja pokliče, naj pridem delat za 1 uro ali dve.Ko sem začela delati, je bil dogovor, da delam SAMO med vikendi, sedaj pa me vse pogosteje kliče med tednom.
Od doma do trgovine imam sicer blizu, a me vseeno moti, da delam za bore 3€ tisto uro, ko se pač spomni poslovodja, da naj bi delala.In te ure so ponavadi takrat, ko ji pade na pamet, da bi rada šla na kosilo, na piknik, v trgovino in takšne stvari.To me zelo moti.Kako se naj pogovorim z njo? Ali me lahko zaradi tega “odpusti”? Ker imam res rada to delo in ga nočem izgubit.
Prav tako me zanima, ali sem prisiljena opravljati dela, za katera nisem plačana? Najeli so me kot prodajalko, poslovodja pa me vedno določi za čiščenje trgovine (nimamo čistilke).Poslovodja in še ena prodajalka, ki je zaposlena, NIKOLI ne čistita, vedno, ko pa delam jaz, mi naročita, da naj vse počistim, pobrišem prah, očistim omare, pospravim skladišče in podobno.Skratka za par ur dela.Oni dve pa nikoli ne čistita, v trgovini sedita celo njuno izmeno in brskata po internetu, ko pa delam jaz, moram pa čistit.Se lahko pritožim glede tega? Ni mi težko čistit, sploh ne, me pa moti, da jaz potem delam “generalno” čisčenje trgovine 6-7 ur, medtem ko če bi še oni dve kaj pomagali, končala v dveh ali treh urah.Dela pa samo po ena prodajalka na enkrat, tako da nimam niti “odmora” za malico/kosilo, niti za na WC.In ko sem enkrat pozabila počistit police, sta mi zagrozili, da če ne bom čistila, da bom “letela”.
Res bi bila hvaležna za kakšen nasvet, kakšne so moje pravice in če se lahko upravičeno pritožim.Dela pa res ne bi rada izgubila, saj vem, da je ogromno punc, takšnih kot jaz, in če ne bom naredila jaz, bo z veseljem katera druga (to sta mi tudi oni dve rekli).Kljub temu pa bi rada pošten odnose in razdelitev dela.
Hvala za vaše odgovore
Tjaša
To je študentsko delo, delodajalci si marsikaj privoščijo na račun študenta. Jaz bi namesto tebe poiskal neko drugo delo preko servisa, če imaš to možnost LJ in KR imata res ogromno prostih del.
Jah tud sam sem moral pucat, pa, čeprav bi moral prodajati, tako pač je, nekdo mora pucat.
Ali pa res pogovori z poslovodkinjo in sodelavkami.
Ja halo punca….jaz s faksom delam kot trgovka pa sm lahko samo vesela, da imam službo….pa tud vse delam kar mi rečejo pa še kej več naredim in pol mi težijo, da hočm met vse popolno….
Praviš da si zaposlena v trgovskem centru…..obenem morš pa čistit….v centih imamo čistilke, v malih trgovinah pa sami čistite…
Če ti to delo ne odgovarja si poišči drugega….
Forum je zaprt za komentiranje.