Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev po porodniški

po porodniški

Živjo!

Sem še na porodniški, me pa zanima kje in kako se lotiti urejanja glede tega, ker razmišljam, da bi šla nazaj v službo delat krajši čas npr. za 6 ur in zanima me do katere starosti otroka. Pa še to : ali 6 ur v državni upravi pomeni od 7.oo do 13.00 ali se šeteje šele od 8.00??

Kdaj boš delala teh 6 ur se je treba verjetno dogovorit v službi. Sicer pa moraš najprej dobiti novo pogodno od delodajalca, s to pogodbo greš potem na CDS. Mislim, da moraš pri delodajalcu to najavit 1 mesec prej.

kako imate pa delovni čas sicer? mi imamo drsnega od 7.30 – 9.00. sodelavka je delala po 6 ur in se je z njim zmenila glede prihajanja. ni predpisano, kdaj bi se DČ MORAL začeti, pomoje je to stvar dogovora med tabo in tvojim šefom. odhod pač ustrezno št. ur kasneje. drugače pa naslovi prošno oz obvestilo (ker nimaš kaj prositi, samo uveljavljaš) na vašo kadrovsko. načeloma do 3. leta otroka (če imaš samo enega), 6. leta (če imaš dva ali več po…mislim da 8 let), lahko za ves ta čas, lahko za pol leta, kolikor pač rabiš. saj lahko kadarkoli prekineš.

Pri nas v državni upravi imamo itak drsi čas med 7 in 8. Jaz sem imela skrajšan delovni čas. Na kadrovsko sem dala prošnjo za skrajšan delovni čas ( avtomatsko so mi sami naredili do otrokovega 3.leta, ker imam samo enega otroka. V primeru, da imaš 2 otroka ali več, lahko to uveljavljaš do 6.leta. Vse je šlo brez problema.Prihajala in odhajala sem kadar sem hotela – stvar dogovora.jaz sem imela skrajšanje na 7 ur in sem prihajala okoli 8-8.15 in odhajala okoli 15.

Po moje je najbolje, da se v podrobnosti zmenis s kadrovsko in sefom kaksen naj bi bil tvoj obseg dela pri 6 urnem delovniku.

Prijateljica (sicer dela v gospodarstvu) je zelela delat 6 ur in ko se je pogovarjala s sefom, ji je med vrsticami rekel, da pricakujejo, da bo opravila enako kolicino dela, kot ce bi delala 8 ur? Ja, zakaj pa, ce bo placo dobila le za 6 ur.

Mislim, da se se niso dokoncno spogajali kako in kaj. Ampak po moje je to nujno treba prej definirat, da te ne bodo potem nat…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close