Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev menjava službe in kredit

menjava službe in kredit

Mi lahko prosim katera iz prve roke pove, kaj moram narediti, če menjam službo, v zvezi s kreditom.
Obroki se mi trgajo direktno od plače. Je dovolj, da stari delodajalec ve, kam odhajam in te podatke prenese novemu delodajalcu?
Moram kaj urejati na banki? Najbrž je banki vseeno, kje sem jaz v službi in jih zanima samo to, da bo obrok plačan.
Moram jaz kaj urejati pri novem delodajalcu?

Res hvala za vsako informacijo!

Banki sporočiš podatke novega delodajalca in obvestiš novega delodajalca oz. računovodstvo o kreditu. V nasprotnem primeru ti bo banka domov poslala obvestilo o neplačnem kreditu, saj ga star delodajalec ne bo poravnal.

na banki prosi za kopijo ali ponoven izpis administrativne prepovedi in jo posreduj novi kadrovski službi. sami od sebe se ne bodo znašla tam, pa tudi stari delodajalec si verjetno ne bo delal nekih skrbi glede tega, razen, da bo obvestil banko, da ti ne nakazujejo več plače.

Na administrativni prepovedi, ki jo je prejel delodajalec lepo piše, da mora v primeru spremembe… obvestiti kreditodajalca.

Kaj pa če menjaš službo in imaš obrok kredita za plačevati določen datum v mesecu?Naprimer 18 v mesecu moraš imeti na raćunu toliko da plačaš obrok?

seveda, ampak je za to obvestilo čisto dovolj, da napišejo, da tainta ni več zaposlen pri njih, ne rabijo jim dostavljat podatke, kje se bo njihov bivši delavec zaposlil v bodoče.

@Ur
ša81
do 18. v mesecu moraš pač imeti denar na računu, ne glede na to, kje si zaposlen, če ti kredita ne trgajo pri plači. Po zakonu pa je tudi tako, da ti morajo plačo nakazati najkasneje do 18. za predhodnji mesec

Normalen delodajalec bo administrativno prepoved predal novemu delodajalcu.

Če ne, mora obvestiti banko, kreditojemalec pa potem stvari naprej ureja z banko.

Jaz običajno administrativno prepoved ter evidenco odtegljajev skopiram ter kopije obdržim, originale pa predam delavcu, ki odhaja. Sam naj ureja naprej pri novem delodajalcu.

Pa seveda pošljem dopis kreditodajalcu, da XY ni več zaposlen pri nas. Podatkov, kam odhaja, ne dajem, ker konec koncev to ni moja stvar niti mi delavec ni dolžan povedati, kam gre.

LP!

Ja valjda da ni stari delodajalec dolžan obveščati novega, zakaj pa bi? Kaj se to njega tiče, da imaš ti kredit, on pa delo s tem? In kajpada ponavadi niti ne ve, kam odhajaš.

Če si se torej na banki dogovorila za adiminstrativno prepoved si dolžna o novem delodajalcu obvestiti banko, novemu delodajalcu pa naročiti, da nakazuje del tvoje plače za poplačilo kredita.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close