Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev podaljšanje pog. za čas porodniške

podaljšanje pog. za čas porodniške

Pozdravljeni!

Sem pred nastopom porodniške in zaposlena za določen čas, navadno mi je delodajalka podaljševala pogodbo za 3 do 6 mesecev, zdaj pa do zaključka porodniške. Kar me je presenetilo, glede na to, da sem bila prepričana, da me čaka del. knjižica.
Pa me zanima, če ima ona kake bonitete pri zaposlitvi nekoga, ki me nadomešča v času porodniške, ali pa je to naredila samo meni v dobro.

Ona zaradi tega nima nobenih bonitet, je pa fer, zakaj pa ne bi dobivala porodniške do konca.

Dobivanje porodniške nobene veze s tem. To je dobra volja delodajalca.

Meni ni jasno zakaj vsi tega ne delajo, ker itak nimajo stroškov. Je pa zelo dobro za delovno dobo in za naprej.

ja nekoga ki te bo nadomeščal bo dobila, sicer pa bonitet nima, kvečemu strošek, saj ti mora izplačat regres, ki ti ga sicer ne bi rabila. očitno pa je z teboj zadovoljna in imaš možnosti po porodniški priti nazaj.

Zakaj takoj, ko ti nekdo naredi nekaj dobrega, razmisljate, da ima nekaj hinavskega za hrbtom?

Nima nic od tega, da ti je podaljsala pogodbo do konca porodniske. Lepo se ji zahvali in ji odnesi kako sladkarijo v zahvalo.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Bonitet nima. Je pa nič ne stane, ker boš imela prispevke in porodniško plačano s strani “države”.

**************************************************** Počasi umira, kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan enake poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barve oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Jaz imam pa drug problem!Rok imam oktobra in do konec septembra imam pogodbo potem mi je pa verjetn ne bodo podaljšali!Kako naprej?Imam 4 leta DD in zadnji 2 in pol neprekinjeno!Kam se obrnem po “prekinitvi”pogodbe in kaj mi pripada?

lkjgfhrsd

Jaz bi se lepo pogovorila v službi, če ti lahko podaljšajo in magari podpiši, da se odpoveduješ regresu in ostalim stvarem. Ali pa te naj nekdo prijavi za ostali čas. Jaz bi vsekakor gledala,da bi bila prijavljena neprekinjeno, do zadnjega dneva porodniške.

Nekogo prosi za uslugo!

Ni res, da je ne stane. Plačati ti mora regres in pripada ti dopust.

Z delovno dobi nima veze. Če si zaposelna na dan nastopa porodinške se ti delovna doba avtomatično prizna do izteka porodniške.

Ima tudi korist. Če vzame nekoga z Zavoda dobi refundirane prispevke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close