naslov društva in zavoda
Naše društvo(in zavod) je ostalo brez naslova. Kjer smo imeli prostore so nas tudi obvestili, da so imeli kontrolo Ajpesa. Kaj to pomeni?
Sicer pa kako naprej? Pisarne ne potrebujemo in tudi nimamo sredstev za najem istočasno pa potrebujemo prostor zaradi zakona?
Kako to uredit?
Se da pisarno delit z drugimi društvi? A je možno najet samo naslov in toliko, da se da gor nabiralnik?
Bi kdo oddal par centimetrov zida za nabiralnik? :)))
Kako to uredijo druga društva?
Kitty, žal ne vem, če je dovolj, vem pa, da smo v enem društvu imeli poštni predal… vendar, ko zdaj berem zakon, vidim, da mora društvo imeti tudi sedež (kraj opravljanja dejavnosti), kar pa p.p. ne more biti 😉
V bistvu tukaj ni problem naslov, ampak to, da društvo mora imeti sedež delovanja.
Po moje najbolje, da se obrneš na UE, kjer moraš tudi vložiti spremembo naslova sedeža, pa povprašaj, kako je s tem.
Tudi jaz sem imela nekaj časa pred par leti svoj zasebni naslov za naslov društva, sedež društva pa je bil nekje drugje, ni nujno, da je to eno in isto.
Glede poštnega predala so mi pa takrat na pošti rekli, da ga je možno dobiti le, če dobiš vsak dan toliko in toliko pošte, naše društvo pa takrat ni dobivalo takšne količine.
Pazi kity, kajti to sedaj niso več heci, po novem zakonu se društvo tratira kot podjetje, kot neki d.o.o. in ornk se pozanimajte kako in kaj, da ne bo slučajno kdo, ki bo dober in vam posodil naslov, prostor, recimo predsednik društva, nato nekoč plačeval kakte terjatve društva…
Jaz koza sem nekoč posodila ime za predsednika drustva, drusto nikoli ni delovalo, vsi smo pozabili na njega in mene ajpes klice da moram plačat kazen ker nismo oddajal porocil…mislm in komaj sem se resila vsega tega, kajti ce bi drustvo delovalo, imelo dolgove in kaj jaz vem kaj se vse, bi to morala plačat vse jaz, čeprav sem bila le na papirju..dons drustvo ni vec hec, tretira se ga res enako kot d.o.o. in slicno.
pazim ni čisto tako (na srečo). Kot predsednik društva si res odgovorna in ko je kaj narobe si pač ti tisti, ki rešuješ. Vendar odgovarjaš z društvenim denarjem in nikoli z osebnim premoženjem! Če društvo denarja nima se zapre.
Nobene kazni, nobene položnice ni potrebno nikoli plačat tebi s tvojim osebnim denarjem.
Tole dvomim, da na splošno drži. Naše društvo ne dobiva dnevno pošte, pa ima poštni predal. Morda je odvisno od tega, kolikšno zasedenost poštnih predalov ima pošta.[/quote]
Ko želiš odpret pp te res to vprašajo. Če poveš, da imaš zelo malo pošte ti ga ne odprejo. Če rečeš, da pričakuješ veliko pošte ti ga odprejo.
Ko je pp enkrat odprt nikoli več noben ne kontrolira koliko pošte dejansko dobivaš.
🙂
Forum je zaprt za komentiranje.