kmalu brezposelna -pomagajte z nsaveti
Pozdravljeni!
V podjetju kjer sem zaposelna je prišlo do reorganizacije in bova z sodelavcem ostala brez dela. Dali naju bodo na zavod kot tehnološki presežek. Odpoved se bo zgodila v nekaj dneh. Zanima me kako v bistvu potekajo vsi ti postopki v zvezi z odpovedjo. Bova dobila kakšno obvestilo o odpovedi ali samo odpoved. kako naj veva da so nama dali toliko odpovednega roka kot nama pripada.
zanima me vse predvsem zaradi tega da naju ne bi prinesli okoli, ker sva oba še zelo mlada in neizkušena v zvezi s temi zadevami.
na kaj vse naj bova pozorna. PROSIM ZA NASVETE!!! HVALA
pokliči na zavod za zaposlovanje, kjer bosta tudi pristala. pripravi si vprašanja in vse točo vprašaj kar te zanima.
pozorno poslušaj, da boš vedela ravnati naprej. vsekakor pa vzemi v roke pogodbo o delu in jo prečitaj, da boš vedela uslužbenki zavoda odgovoriti na morebitno vprašanje. predvsem pa – ne podpisuj ničesar dokler ti z zavoda ne odgovorijo na tvoja vprašanja.
glavo gor !
Po zakonu ti morajo najprej izročiti obvestilo o nameravani odpovedi delovnega razmerja iz poslovnega razloga. Potem ti pa v roku 8 dni morajo izročiti odpoved pogodbe. Notri ti mora pisati vse o odpovednem roku in morebitni odpravnini. Če bi rada preverila podatke o opovednemu roku, pa poišči Zakon o delovnih razmerjih. Tam ti vse te zadele lepo pišejo.
Forum je zaprt za komentiranje.