Ali lahko to naredi?
Pred čaasom sem se vrnila iz porodniške in sva se z direktorjem dogovorila za krajši delavni čas zaradi starševstva. Potrebna je bila nova pogodba za CSD. Sama imam 6. stopnjo izobrazbe in on me je iz 5. plačilnega razreda postavil v 4. za enako delo, kot sem ga opravljala pred porodniško!Ali je to po zakonih dovoljeno? Delam pa v privatnem podjetju. Že zaradi ogromno dela bom prekinila s skrajšanim delovnikom, pa tudi s 300 evri plače (z malico in prevozom) pač ne moremo “preživeti”.
Hvala za odgovore
to je za mame super, za firme pa sranje. kje iskati nekoga za 4 ure, ljudje rabijo službe, bi se želeli zaposliti, v firmi pa imaš x mamic po 4 ure, katastrofa….
glej, če bi tako zelo rabila denar, bi šla delat. v ameriki ne poznajo enoletne porodniške, pa marsikje drugje tudi ne. če si lahko privoščiš bit doma, potem bodi doma, če ne, greš pač delat, če ne v to službo, pa popoldne na črno.
ne kraj pameti mi ne bi prišlo, da bo ostala zaradi otroka doma, potem pa jamrala, da nimam denarja.
poglej v kolektivno pogodbo, ki velja za tvoje področje, al pa se obrni na PIC – brezplačno pravno pomoč
po nekaj mesecih takšnega dela vidiš, da ni tako fino, zato sem se odločila za normalni delovni čas, otrok bo pač malo tu, malo tam . . . do vrtca
in ja tudi popoldan na črno sem začela delati, ker pač ne gre ….
v ameriki in marsikje druge imajo tudi ostale zadeve drugače pošlihtane, pa saj ne jamram, samo omenila sem, plačko
sprašujem, če lahko iz 5. palčilnega razreda prestavi v 4., za isto delo
bom se obrnila na PIC,
hvala ti
Forum je zaprt za komentiranje.