Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Ko ste kdaj menjali službo….

Ko ste kdaj menjali službo….

So vas obdajali strahovi, negotovost ali sem jaz tako zelo čudna? 🙁

Po 12ih letih dela v isti firmi sem se odločila za menjavo. Nekoliko bom spremenila delovno področje, a to me čisto veseli. Kolektiv je manjši in ga še ne poznam, a po pripovedovanju so zelo ok kolektiv in se dobro razumejo. Mene pa spreletavajo dvomi – se bom vključila v kolektiv, me bodo sprejeli? Bom zadovoljna? Me bo novo delo veselilo?

Seveda sem o vsem tem razmišljala tudi že prej, preden sem se odločila za menjavo, a vsega tega seveda ne moreš vedeti, dokler nisi tam.

Zdaj sem odločena. Grem! Poti nazaj itak ni. Sem pa tako prestrašena. 🙁 Bolj ko se bliža dan prehoda, bolj me je strah…

Pa me zanima, kakšne občutke ste imeli vi, ko ste menjali službo?
Občudujem tiste, ki to delajo pogosteje in jim to ne predstavlja nobenega stresa…

Meni je že ob misli, da se bom poslovila od starih sodelavcev, zelo hudo. 🙁

A verjamem, da sem naredila prav. Nekaj v meni je govorilo, da to moram narediti…

Hvala za vaše izkušnje.

Uh, seveda. Prvi dan v novo službo sem šla s tako kepo v želodcu, da ti ne morem povedati. Meni se zdi to čisto normalno. Okoli vključitve v nov kolektiv pa ti sama lahko največ narediš: bodi prijatzna in pozitivna, pa ti bodo novi sodelavci zagotovo vračali z enakim. Le pogumno!

Ker imaš take pomisleke si zelo odgovorna delavka. Če je po pripovedovaju nov kolektiv o.k. si boš hitro dobila mesto v njem.

Starih sodelavcev se pa ne pozabi. Se gre na obisk, prednovoletna večerja, rojstni dnevi, Žal tudi smrti svojcev. To so stvari ki vas bodo povezovale.

No pri nas je tako. Še kolegice, ki so že v pokoju in jih jaz sploh ne poznam so ob vsaki taki priložnosti obveščene in prisotne.

mešani očutki so normalni, sploh pa pri menjavi delovnega okolja po toliko letih. ampka veš kaj prvaijo, vsake toliko je treba menjat službo, da ne pregorimo in ne zapademo v rutino.

tisti pa ki pogosto menjavamo službe pa tega ne delamo v svoje veselje, ampka ti enostavno ne preostane druga kot da greš drugam, ker ti je ali potekla pogodba, ali pa si sprejel nekaj za kar imaš alternativno izobrazbo samo kaj ko tvoja znanja in izobrazba presežejo to kar si sprejel in jasno iščeš to zakaj si hodil v šolo.

Te razumem, tudi sama sem doživljala podobno (in še veliko ljudi). Menjava službe je stresna situacija. Zaupaj, da bo vse dobro. Poizkusi v tem videti izziv, ne problem. S starimi sodelavci pa nikar ne prekini stikov. Srečno!

Tudi jaz sem po 15 letih službe menjala službo.V novi službi sem sedaj tri mesece.Ko sem zadnji dan delala mi je bilo zelo hudo.Se poslovit od sodelavk…sedaj jih že malo manj pogrešam.Prvi dan v novi službi sem bila kot zgubljena.Novo okolje novi sodelavci čist drugo delo.Ko sem prišla domov sem jokala kot toča.No drugi dan je bilo že bolje.Sedaj sem se že privadila.Nisem si mislila,da menjat službo po toliki letih je tak napor in stres.Ampak ni mi žal.Ne obupaj prve dneve tako kot sem jaz.Boš vidla,da ko se boš privadila bo čisto drugo.Želim ti veliko uspeha v novi službi.

Hvala vsem za spodbudne besede. Res mi je lažje, ko berem, da se tudi drugim dogaja podobno.
Tudi meni se zna zgoditi, da bom jokala, ko bom prvi dan prišla z nove službe (zadnji dan stare pa itak) in bila jezna nase- kaj mi je bilo tega treba. A upam, da bo kasneje le vse ok. Ker zdajšnja služba me res vedno bolj obremenjuje in vem, da sem rabila spremembo. Samo upam, da sem izbrala pravo stvar in da se bo moj pogum (ki sem ga rabila res veliko, saj sem človek, ki ne ljubi sprememb!) obrestoval.

tudi sama sem zamenjala službo samo zato, ker mi je postalo dolgčas. Čeprav sem šla v dobro službo in je bilo tam vse ok, sem se preceeeeeeeeeeeeeeeeej (ne samo en mesec) časa tolkla po glavi, kaj mi je bilo tega treba, saj se nikakor nisem mogla udomačit. Najhujši se mi je zdel prvi teden, ko mi je šlo vask dan, ko sem odhajala domov, na slabo. Popolnoma udomačila pa sem se šele po kakšnem letu in pol …

Zdravo!

Tudi sama sem v takem položaju. Po 5 letih menjam službo in mi je zelo hudo. Še 2 dni sem v stari službi in mi je ful težko. Tako da te čisto razumem, še posebaj če se s sodelavci razumeš.Vendar veš kako pravijo, da moraš gledati nase. Tudi mene je strah kako bo v novi službi, kako se bom razumela s sodelavci in oh in sploh.zakaj si se pa odločila za novo službo?

Jaz pa se s sodelavci ne razumem in mi ne bi bilo težko, ko bi novo službo dobila.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close