Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev SPET skrajšan delovnik, za tiste ki tako delate…

SPET skrajšan delovnik, za tiste ki tako delate…

Ali ste se za to odločile le tiste, ki imate pogodbe za nedoločen čas?
Ali je imela katera s pogodbo za določen čas tudi “jajca” za to?

Jaz bi zeeloo rada zaprosila za 7 urni delovnik, pa me je kar malo strah, da mi zaradi tega kasneje ne bi podaljšali pogodbe.

Hvala

Jaz delam tako, oz. 6 ur in ni nobenega problema.

meni pa zanima ali se mora delodajalec strinjati ali je to naša pravica?
imama dva otroka (oba manj kot 6 let), noseča sem in bi rada od septembra dalje delala skrajšan delovni čas ker bom študirala.
bojim da se moj delodajalec ne bo strinjal in zato spašujem.
hvala.

To je tvoja pravica. Če se ne bo strinjal (= ti ne bo hotel pripraviti nove pogodbe o zaposlitvi oziroma ankesa na obstoječo), ga pa lahko prijaviš na delovno inšpekcijo.

Zavedaj pa se, da ti bo tako skrajšani delovni čas pomenil manjšo plačo in s tem precej manjšo osnovo za izračun porodniške (glede na to, da si noseča). Država ti za čas, ko ne delaš, plača le prispevke od minimalne plače.

Je sicer res, da je tvoja pravica, samo ni pa namenjena študiju…zmeraj se najdejo taki, ki želijo izkoriščati…

Draga eh., tu ne gre za nobeno izkoriščanje. Z zakonom ni predpisano, kaj mora oseba, ki to pravico koristi, v tistih dve urah doma početi. Predpisani so samo pogoji, pod katerimi se pravica lahko dobi. In če te pogoje imaš, je vse OK. svoj čas si pa lahko čisto sama razporejaš.

To ni kot bolniški stalež za strogo ležanje doma. dajte to ločevat.

Beri ponovno moj zapis – napisal sem, da je res, da imaš tako pravico, vendar pa namen zakonodajalca ni bil, da greš v tem času se izobraževat, ampak da to izkoristiš za nego otroka…

če dobro pomisliš, se bo pa mogoče v tej uri lahko kaj naučila, pa bo potem v ostalem času več z otročkoma, ko bi se drugače morala učiti, ane? In seveda, ker bo imela krajši delovnik, bo država zelo prikrajšana, ker ji bo plačevala prispevke, da se bo ona lahko učila, otroci pa bodo ta čas najbrž na cesti.. Daj mir no!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close